pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Matic Herceg: Tudi, če moram malo potrpeti, bom opravil to, kar sem si zadal!

16. 1. 2024; 09.52
Avtor: K.M./PR
matic-herceg 2

Matic Herceg izziv foto: Uroš Bitenc/Radio Antena

Zdaj, ko je najbolj seksi Slovenec opravil vse zastavljene izzive, čakamo le še današnje popoldne, ko bo ob 15. uri v družbi Radia Antena, sledilcev in prijateljev izpolnil svojo obljubo in s Tromostovja skočil v ledeno Ljubljanico!

Voditelj radia Antena, izglasovan za najbolj seksi Slovenca, se intenzivno pripravlja na skok leta: v torek, 16. januarja, ob 15. uri se bo s Tromostovja pognal v ledeno Ljubljanico! Kot predpripravo na skok so na Radiu Antena Maticu v tem tednu pripravili štiri ledene izzive, da mu mraz ne bo prišel do živega. Skok v Ljubljanico bomo v živo spremljali tudi na Radiu Antena, ki bo z mesta dogodka program oddajal ves dan, od 6. do 18. ure.

Spomnimo, da je Matic Herceg v decembrskem glasovanju za najbolj seksi Slovenca obljubil, da bo v primeru zmage držal obljubo in opravil izziv, ki sta mu ga zakuhala sovoditelja na Radiu Antena, Kaja Kovačič in Jaka Peterka. Ko sta izvedela za Matičevo nominacijo za Najbolj seksi Slovenca 2023, sta »ugrabila« njegov Instagram profil in v storyju nagovorila njegove sledilce z obljubo, da bo Matic s Tromostovja skočil v ledeno Ljubljanico, če bo osvojil naslov najbolj seksi Slovenca. Poslušalci in poslušalke so zadevo vzeli resno, glasovali, in mu na koncu izglasovali zmago: premagal je najhujša konkurenta – Žana Serčiča in Boruta Pahorja.

Matic Herceg izziv foto: Uroš Bitenc/Radio Antena

Matic Herceg izziv foto: Uroš Bitenc/Radio Antena

Matic Herceg izziv foto: Uroš Bitenc/Radio Antena

Matic je mož beseda: »Nihče ni verjel, da bi se to lahko zgodilo, na koncu pa so ljudje pograbili obljubo in zato sem tudi zmagal. Ondina in Jaka mi vsak dan povesta, da lahko še zmeraj rečem ne, ampak jaz bom vztrajal. Obljube je treba izpolniti. Priznam pa, da bolj, ko se približuje veseli dan, ko bo Matiček skočil vodo, bolj narašča tudi cmok v grlu.« Skok v ledeno Ljubljanico je precejšen podvig, ki zahteva intenzivne priprave, zato se je Matic v tem tednu spoprijel s štirimi izzivi, ki sta mu jih zastavila Antenina voditelja Ondina Kerec in Jaka Peterka. Matic je prav vse opravil z odliko!

Prvi in najlažji izziv je predstavljalo desetminutno stanje na mrazu v samih spodnjicah, ki ga je Matic opravil v domačem kraju, ob Zbiljskem jezeru. V drugem izzivu se je spopadel s celo banjico sladoleda – telesno temperaturo je potrebno ustrezno znižati tudi odznotraj, ne samo odzunaj, zato je moral pojesti celo banjico sladoleda Planica. Z roko. Tretji izziv je opravil v družbi znanega vplivnika Vida Pintariča, ki je Maticu pomagal z nasveti, medem ko se moral Antenin voditelj na Krvavcu brez oblačil vreči v sneg. Četrti in zadnji izziv je Matic prav tako opravil v Vidovi družbi – in se za celo minuto potopil v ledeno vodo na izviru Kamniške Bistrice.

Matic je povedal: »Kar se tiče izzivov, ne vem, ali so pomagali pri pripravljenosti, ampak zdaj mraza ne vikam več, sva na ti. Najboljši izziv je bila Planica – če je to trpljenje, naj traja. Bizarno je bilo, da sem v domačem kraju 10 minut stal na mrazu, oblečen samo v kopalke. Tretji izziv – valjanje po snegu na Krvavcu je bil težji, kot sem si predstavljal, saj je bilo zelo mrzlo. K sreči je bil z menoj Vid Pintarič. Zadnji izziv pa je bil prava priprava na Ljubljanico, zunaj je bilo -8 stopinj. Tu sem potreboval priprave, dihalne vaje. Mislil sem, da ne bom zbral poguma, da grem v vodo počasi. Hlad je pekel, bilo je skorja kot igra, kdo bo zmagal - jaz ali voda. S pravilnim dihanjem sem zdržal minuto. Če me kdo vpraša, ali bi izziv ponovil – ne bi ga. Z veseljem bom naziv predal naprej.«




prejšnji članek
Slovenski pevec na Baliju pristal v bolnici
Svet slavnih
Slovenski pevec na Baliju pristal v bolnici
naslednji članek
V takšen stres so člani benda spravili Evo Boto
Svet slavnih
V takšen stres so člani benda spravili Evo Boto
#nasazenazenska
nasazenazenska