palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ja, Chef!: Nik Škrlec po nesreči našel navdih v glasbi

25. 1. 2024; 09.00
Avtor: Vesna Meško
nik-škrlec

Med okrevanjem je razmišljal, kako bi izkoristil čas foto: Zaslonski posnetek

Simpatični voditelj in igralec Nik Škrlec, ki ga v vlogi Denisa spremljamo v seriji 'Ja, Chef!', je okrevanje po nesreči dobro izkoristil. Samo poglejte, kaj je mogoče doseči z voljo in vztrajnostjo. Bravo Nik!

Nik Škrlec je zakorakal v glasbene vode. No, sicer pravi, da se ne ponaša z veščinami pianista, kakršnega igra v seriji 'Ja, Chef!', ima pa veliko volje, kar ga je pripeljalo do res zelo lepega napredka. In to kljub temu, da nikoli ni imel glasbenega talenta! Kako se je to spremenilo?

Nik Škrlec foto: POP TV

»Zaradi lastne neumnosti sem pred predstavo padel z višine naravnost na hrbet, dobil pretres možganov in si počil vretence,« je pojasnil Nik in nadaljeval, da je bila posledica poškodbe tudi okrevanje, zaradi česar je moral mirovati vsaj dva meseca. »Odločil sem se, da bom ta čas izkoristil za nekaj zabavnega. Bral sem knjige, izvajal vaje in ves ta čas iz postelje gledal električni klavir.« Slednjega je kupil, ker je verjel, da se ga bo naučil igrati, če ga že ima doma. No, pa se slednje ni zgodilo. Vse do tega obdobja, med okrevanjem je namreč zgrabil bika za roge, se soočil s strahom in se pol leta v glasbeni šoli učil igranja na klavir.

Rezultat? Zagotovo vreden pohvale. Kako je potekala pot od popolnega neznanja pa do točke, ko je celo izvedel koncert, si lahko ogledate TUKAJ.

Nik Škrlec med učenjem foto: Zaslonski posnetek

Ampak veste kaj, glede na to, da njegov lik v seriji 'Ja, Chef!' nemalokrat sede za klavir, nas je, radovedne, kot smo, vseeno zanimalo, ali je morda pred kamero predstavil svoje veščine. »Dejansko se je vse to zgodilo ravno med snemanjem 'Chefa', zato je bila vloga tudi dobra motivacija, da sem se začel učiti igranja na klavir ... Prav zaradi snemanj sem želel vedeti, kaj počnem in kako se pravilno držijo roke in trup med igranjem, ampak v seriji večinoma klavir igrajo glasbeniki, torej dvojniki, ker je lik Denisa zelo dober pianist, jaz pa mu niti po enem letu učenja ne sežem do kolen,« nam je smeje se zaupal Nik, ki so ga soigralci in ustvarjalci serije vseeno lahko slišali igrati. »Na snemanjih so bili vsi zelo prijazni, pustili so mi namreč, da sem tudi vmes vadil na tistem lepem klavirju iz Chateau de Philippe - na začetku je res zvenelo grozno,« se je ob spominu zdrznil navihani igralec.

Nik Škrlec foto: Zaslonski posnetek

Nik v vlogi Denisa v seriji Ja, Chef!, kjer je v novi sezoni učil igranja na klavir lastnika restavracije Chateau de Philippe

Nik v vlogi Denisa v seriji Ja, Chef!, kjer je v novi sezoni učil igranja na klavir lastnika restavracije Chateau de Philippe foto: VOYO

prejšnji članek
Navdihujoča preobrazba Dominika Kozariča
Svet slavnih
Navdihujoča preobrazba Dominika Kozariča
naslednji članek
Nekdanja Tabujevka Eva se je poročila in postala mamica
Svet slavnih
Nekdanja Tabujevka Eva se je poročila in postala mamica