Svet slavnih
 

Rok Lunaček je ustvarjalen tudi pri hrani

28. 1. 2024; 11.00
Avtor: Lady
Rok Lunaček

Rok Lunaček foto: Sašo Švigelj

Rok Lunaček zelo rad potuje, tudi pri tem pa mu je poleg lepega okoliša in prijaznih ljudi zelo pomembna hrana.

Čeprav se lahko Rok Lunaček pohvali z že več kot 25-letno glasbeno kariero, pa si nikoli ni želel biti pevec ali igrati v glasbeni zasedbi. Vse od 11. leta naprej si je namreč želel postati kuhar. Takrat sta se namreč ločila njegova starša, in ker sta bila z dve leti staro sestrico veliko sama, se je bil prisiljen naučiti kuhati. Začel je z instantnim rižem in pripravljenimi omakami, potem pa je pogledal, kaj je v omakah, in jih začel iz na embalaži navedenih sestavin pripravljati sam. Ugotovil je tudi, da ga kuhanje sprošča, všeč pa mu je bilo tudi to, da je ustvarjalno.

»Jaz sem kreativec, v osnovi sem tudi ilustrator. V nekem trenutku se nisem znal odločiti, ali bi bil kuhar ali slikar. Ko so me za slikarstvo zavrnili na sprejemnih izpitih, pa sem si rekel, da bom kuhar, vendar je bila mama proti, češ da že ne bom čebule rezal. Takrat namreč to ni bilo moderno. Kuhanje na televiziji je pomenilo dolgočasno glasbo, kuharja v belem, ki pravi: ‘Narežimo čebulo …’ Šele ko se je pojavil čedni Jamie Oliver, je to postalo ‘kul’, prej pa je bilo kuhanje za ženske. Tako da sem potem čisto po naključju prišel v band in sem bil dolgo časa žalosten, zakaj sem v njem, saj bi bil rajši kuhar. Ampak zdaj ugotavljam, da je boljše, da sem v glasbi, saj je kuharski posel izrazito stresen,« meni Rok, ki še vedno zelo rad kuha, je pa z leti postal velik perfekcionist.

prejšnji članek
Bojan Emeršič uživa v staranju
Svet slavnih
Bojan Emeršič uživa v staranju
naslednji članek
Maja Martina Merljak obožuje neumne romantične komedije
Svet slavnih
Maja Martina Merljak obožuje neumne romantične komedije

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.