zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Presenetljivo slovo Mojce Mavec in Boštjana Romiha

8. 2. 2024; 10.30
Avtor: K.M. in Revija Lady
Dobro jutro

Rojstnodnevno oddajo so skupaj vodili Mojca Mavec, Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar in Monika Tavčar. foto: Foto: RTV SLO/Jan Vasilijević

Oba veljata za odlična voditelja in povezovalca, a tudi njiju ni več na malih ekranih predvsem pa ne v jutranjem programu javne televizije. Kaj se dogaja?

Novo leto je na RTV Slovenija prineslo številne spremembe, od ukinitve informativnega programa TV Slovenija 2, oddaje Panorama in njenih šestih rubrik, ukinitve festivalov Popevka, Melodije morja in sonca ter številnih vsebin informativnega in razvedrilnega programa, odstopa člana uprave Simona Karduma do pred dnevi še odstopa odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenija Vanje Vardjana. Televizijski gledalci pa so med drugim opazili tudi, da na malih zaslonih ni več nekateri priljubljenih voditeljev oddaje Dobro jutro.

»Ljudje me predvsem sprašujejo, ali sem zdrava, ali je vse v redu z menoj. Ali pa kdaj se nameravam vrniti iz Afrike nazaj v studio? (smeh) Verjamem, da bi bili vsi radi spet tam, zjutraj v studiu, tako Katja, Danica, Boštjan, a smo trenutno kot honorarni sodelavci na čakanju zaradi finančne situacije v naši hiši. Nismo se sami odločili, da ne bomo več delali. A kot svobodnjakinja sem vajena, da sem del variable, tako je bilo vedno, in sama sem se odločila, da ostanem na svobodi,« je za revijo Lady povedala Mojca Mavec.

Trenutno z oddajo Dobro jutro ne sodeluje niti dolgoletni televizijec Boštjan Romih, ki pa se že ta mesec vrača z novo sezono oddaje Ambienti. Za revijo Lady je povedal: »Odnos, ki sem ga doživel z uredništvom oddaje Dobro jutro, je bil eden najbolj korektnih v mojih medijskih izkušnjah. Pravočasno so me obvestili o varčevalnih ukrepih, zaradi katerih nas, zunanje sodelavce, trenutno zelo težko uvrstijo v program. Če se bo pokazala drugačna možnost, je želja po nadaljevanju na obeh straneh. Oddajo Dobro jutro delajo super ljudje. Njihova situacija res ni enostavna in jo razumem. Spremembe so stalnica in boljši časi so še vedno prišli.«

prejšnji članek
Ana Maria Mitič je super teta
Svet slavnih
Ana Maria Mitič je super teta
naslednji članek
Bo slovenska skupina po skoraj 9 letih razpadla?
Svet slavnih
Bo slovenska skupina po skoraj 9 letih razpadla?