Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Borut Pahor uživa v Istanbulu

23. 2. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
1pahor istanbul

Borut Pahor foto: Pixabay, sestavljena fotografija

Nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor se mudi v Istanbulu. Tekom poslovnega obiska skuša okušati utrip dežele, ki ima v njegovem srcu prav posebno mesto.

Borut Pahor je navdušen, ker je lahko znova obiskal največje turško mesto. »O moj bog, spet sem v Istanbulu, enem meni najljubših mest na svetu. Nikoli se ga ne naveličam, nikoli se ga ne nagledam. Uživam v njegovem vonju in v vsem. Celo doma imam v stanovanju difuzor z Istanbulom,« je ob prihodu delil s sledilci na družbenem omrežju in pojasnil, da se je odpravil na konferenco ter da ga čaka govor in nekaj sestankov.

Pahorja je varnostnik, ki so mu ga dodelili, razveselil z obljubo, da se bosta odpravila na tek ob morskem prelivu Bospor. »Skoraj nič ne razume angleško, jaz nič turško. Z rokami se bova vse zmenila,« se je veselil nekdanji predsednik, ki v naslednjih dneh ni razkril, ali sta tek ob prelivu uresničila, je pa pokazal, da se je na obali preliva mudil s sodelavcem in prijatelj amb. Volkanom Bozkirjem, ki ga je v Istanbulu povabil na večerjo. »Imela sva sijajen pogovor v čudovitem ambientu ob Bosporju, ki mi je vzel dah vsakič, ko sem pogledal skozi okno restavracije, ki je tik nad morjem.«

prejšnji članek
Razlogi za uživanje kostne juhe
Kulinarika
Razlogi za uživanje kostne juhe
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Strokovnjakinja žrtev skupinskega posilstva
Svet slavnih
Poroka na prvi pogled: Strokovnjakinja žrtev skupinskega posilstva