državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Njeni trenutki Flowers
Svet slavnih
 

Irena Yebuah Tiran: 'Te ženske so zgled mlajšim generacijam'

4. 3. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
Irena Yebuah Tiran

Irena Yebuah Tiran foto: Sašo Radej

Mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran meni, da je še vedno veliko prostora za izboljšave na področju enakopravnosti žensk v družbi.

Irena Yebuah Tiran je v klepetu za revijo Jana spregovorila o svojem pogledu na projekt Slovenka leta. »Zagotovo je nujen in dobrodošel v naši družbi, ker je kljub splošnemu občutku, da smo ženske že dovolj enakopravne, še vedno veliko prostora za izboljšanje stanja. Vse te izjemne ženske so lahko navdih in zgled mlajšim generacijam - tako ženskam kot moškim. Prvim z dokazom, da zmorejo tudi same in drugim, da jih ne gre podcenjevati,« je dejala Irena, ki je med letošnjimi nominiranki težko izbrala svojo favoritko.

»Res je težko izbrati tisto, ki izstopa, saj so ravno iz tega razloga (da izstopajo iz večine) prišle v finalni izbor. Če bi se odločala instinktivno, bi izbrala Ivano Djilas, saj je moja kolegica, sodelavka. Poznam njeno zgodbo, delala sem z njo in vem, kakšen žuboreči potok energije je! Res odpira oči. Od nje se lahko marsikaj naučim. Sicer pa bi se mogoče odločila za Karmen Švegelj, ki vsak dan tvega življenje, da nam posreduje novice, ki kot vemo, postajajo valuta in orodje za nevarne manipulacije.«

Vedno dobre volje: Irena Yebuah Tiran in Leticia Yebuah Slapnik foto: Sašo Radej

prejšnji članek
MasterChef: Luka s pomočjo športa do velike preobrazbe
Resničnostni šovi
MasterChef: Luka s pomočjo športa do velike preobrazbe
naslednji članek
Slovenski glasbenik premagal zahrbtno bolezen
Svet slavnih
Slovenski glasbenik premagal zahrbtno bolezen