zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

RTV Slovenija Miši Molk podelila priznanje za življenjsko delo

6. 3. 2024; 06.00
Avtor: K.M.
Poletna noč 2023 (5)

Voditeljica večera Miša Molk foto: SR/M24

RTV Slovenija je danes izkazala čast sodelavkam in sodelavcem, ki s svojim delom in nadpovprečnimi dosežki dvigujejo ugled javnega zavoda in vsak na svojem področju dokazujejo, da so izjemni v tem, kar počnejo.

Priznanja za življenjsko delo so prejeli mag. Igor Likar, Miša Molk in Lado Vindiš. Častna priznanja za delo na RTV Slovenija so prejeli Darinka Čobec, Vojko Kokot in Rok Škodlar. Priznanje za izjemne dosežke v daljšem delovnem obdobju so prejeli dr. Andrej Doblehar, Marjan Drozg, Franc Femec, Rudi Pančur, Igor Tomše, Klemen Veber in Tadej Tomšič. Prejemniki priznanj za izjemne dosežke v preteklem letu so: Luka Abdulovič, Jelena Aščić, Aljaž Bastič, Gibanje 38, Janez Krušič, Boštjan Brezovnik, Igor Zupe, Erika Pečnik Ladika, Petra Prešeren Golob, Maja Ratej, Andrej Stupar in Lea Širok. V pokoj pa se je uradno odpravil tudi legendarni radijski napovedovalec Ivan Lotrič. 

Miša Molk foto: Adrijan Pregelj

RTV Slovenija je počastila tudi spomin na nedavno preminulega sodelavca Saša Hribarja in mu podelila posthumno priznanje Sašo Hribar je bil edinstvena in enkratna osebnost slovenskega prostora z izjemno govorniško spretnostjo, človeško širino, izvrstnimi igralskimi in imitacijskimi sposobnostmi ter s svojevrstnim domišljijskim svetom. Bil je utemeljitelj imitacije v vlogi satire in najprepoznavnejša radijska osebnost, ki se je zapisala v zgodovino razvedrilnih vsebin na Slovenskem. Utemeljil je unikatno šolo za imitacijo in satiro, ki se je oblikovala ob radijski oddaji Radio Ga Ga.

Mag. Igor Likar, radijski in televizijski režiser, dramaturg, scenarist, pesnik, pisatelj in publicist, je prostor slovenske in mednarodne radijske igre ter umetniške radiofonije kot celote s svojim delom zaznamoval kot le malokdo. Kot ustvarjalec, ki deluje na številnih področjih, je svoje zamisli in izkušnje vedno prepletal in vgrajeval v vrhunske, umetniško in logistično zelo zahtevne projekte. Radijsko igro je iz studijskih prostorov prenesel v nenavadna in vznemirljiva okolja, kjer so njegova raziskovalna dela prepričala poslušalce in stroko. Igor Likar je diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljanni. 

Miša Molk je dolgoletno prvo ime in sinonim za Televizijo Slovenija. Bila je voditeljica in urednica številnih prepoznavnih oddaj razvedrilnega programa Televizije Slovenija, kot so Slovenska popevka, Melodije morja in sonca, oddaje Poletna noč, TV Križanka, Res je!, Rock v vsako slovensko vas, Iskreni pogovori, vodila je podkast Govori molk in še marsikaj. Ženska, ki je kot odgovorna urednica postavila temelje razvedrilnega programa na Televiziji Slovenija. Bila je tudi prva varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev, na zaslone pa se je vrnila v uredništvu informativnega programa, kjer je pripravljala odmevno pogovorno oddajo Z Mišo. Svoje znanje je nesebično predajala tudi predstavnikom mlajših generacij, jih opogumljala in spodbujala. S sproščenostjo pred kamero, spontanim smehom in iskrivimi domislicami je izstopala iz dokaj suhoparnega povprečja takratnih televizijskih voditeljev.

Lado Vindiš je svoje poklicno življenje popolnoma posvetil RTV Slovenija. K honorarnemu sodelovanju s takratnim uredništvom telesnokulturnih oddaj ga je leta 1972 povabil Tugo Klasinc. Od tedaj je v športnem programu Televizije Slovenija ostal vse do lanskega septembra. Z leti je prevzemal številna delovna področja in vse več športnih zvrsti. Njegovo novinarsko delo ni temeljilo le na spremljanju in ocenjevanju dosežkov športnikov. Ker se je zavedal moči medija, je z zanj značilno energijo preizkušal televizičnost posameznih, do takrat pri nas in na televiziji nikoli predstavljenih športov – alpinizma, strelstva, kolesarstva, letalstva in padalstva. S tem je odločilno pripomogel k povečanju zanimanja zanje. Vse to je nadgrajeval tudi kot urednik oddaje Sedma steza.

prejšnji članek
Spletna vplivneža in tekmovalca šova Super par bosta postala starša
Resničnostni šovi
Spletna vplivneža in tekmovalca šova Super par bosta postala starša
naslednji članek
Srajco gospoda Darcyja iz Prevzetnosti in pristranosti prodali za 25.000 funtov
Svet slavnih
Srajco gospoda Darcyja iz Prevzetnosti in pristranosti prodali za 25.000 funtov