franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zadnje slovo dolgoletnega urednika oddaje Tednik

16. 3. 2024; 05.50
Avtor: V.M.
Otmar Pečko

Otmar Pečko foto: Radio94

V 76. letu starosti je preminil novinar in urednik RTV Slovenija Otmar Pečko. Na zadnjo pot ga bodo pospremili v torek.

Na RTV so sporočili žalostno vest o smrti cenjenega kolega Otmarja Pečka. Nekdanjega novinarja ter urednika Dnevnika in oddaje Tednik so opisali kot cenjenega mentorja in enega najzaslužnejših urednikov, ki so po letu 1991 načrtovali razvoj TV Slovenija.

"Pečko se je rodil 13. oktobra 1948. Kot študent novinarstva je začel leta 1969 delati v dnevno informativnem programu in bil kot novinar dolga leta zadolžen za pokrivanje področja vojske. Dolga leta je bil urednik oddaje Tednik. Pred tem je bil tudi urednik notranjepolitične redakcije. Gledalci se ga tako še danes spominjajo kot enega prvih novinarjev RTV Slovenija, ki je poročal med osamosvojitveno vojno. Kasneje je delal kot urednik Dnevnika in oddaje Tednik," so na RTV povzeli njegovo karierno pot in zapis zaključili s spominom na njegovo ustvarjanje odmevnih in nepozabnih dokumentarnih projektov.

"Legenda, mentor, in vselej Človek. Za vedno je pustil pečat ne samo v oddajah TV Slovenija, ampak v vseh, ki smo imeli čast z njim deliti del naše življenjske poti," pa so strnili misli ustvarjlaci oddaje Tednik. 

prejšnji članek
Norčavi Boris Cavazza takole zabava svojo Ksenijo
Svet slavnih
Norčavi Boris Cavazza takole zabava svojo Ksenijo
naslednji članek
Voditelj gubam napovedal vojno
Svet slavnih
Voditelj gubam napovedal vojno
#nasazenazenska
nasazenazenska