zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Aleš Valič s sinom Maticem tudi v predstavi

20. 3. 2024; 06.00
Avtor: K.M.
Matic Valič, Aleš Valič

Matic in Aleš Valič sta predstavo ustvarila skupaj. foto: Promocijski material

Aleš in Matic Valič skupaj nastopata v seriji Skrito v raju, že leta pa navdušujeta tudi v gledališki igri.

Igralca ter oče in sin sta besedilo za predstavo Virus od ženske napisala skupaj ter z njo premierno nastopila avgusta leta 2020. Ponovitev predstave pa je na vrsti že zelo kmalu, saj bosta z njo nastopila že to soboto, 23. marca, v prestolnici. Natančneje v dvorani Jenko v sklopu Pionirskega doma v središču Ljubljane. "Igrati s svojim sinom je nekaj posebnega. Predvsem je za nama zelo zanimiv proces ustvarjanja predstave, ki sva jo sama režirala. Večkrat je šlo za živahno kresanje mnenj in za nenehno prilagajanje drug drugemu. Ves čas sem imel v malih možganih misel, da morava razviti obe vlogi enakovredno in »virusu od ženske« v prid. Kolegi, ki so si predstavo uspeli ogledati pravijo, da nama je uspelo," je o sodelovanju leta 2020 za časopis Novice Svet24 povedal Aleš Valič

In o čem govori predstava? 

O predstavi: Na neznanem kraju se srečata stari in mladi. Predstavnika tistega spola, ki naj bi v človeški zgodovini veljal za močnejšega. Če je res, da je drugi, nasprotni spol, šibkejši. Bo stari znal mlademu pomagati, da se bo izvil iz primeža težav, ki ga pestijo? Bo mladi sploh ugotovil, kaj ga teži? Bosta našla pot iz slepe ulice? Je do rešitve sploh mogoče priti? Ali je to, kar ju vznemirja, dokončno? Lahko še upamo na sproščene trenutke, ko bodo maske odvržene in se bomo drug drugemu zazrli v oči?

V želji po spoznanju se pred našimi očmi simpatično in duhovito premetavata kot ribi v plitvini. Ves čas na dosegu vode, toda obenem toliko oddaljena od nje, da ne moreta splavati. Sta nasedla na čer ali sta se njuni barki razbili v viharnem morju in potonili? Ju lahko reši sirenski spev, ki vse izgubljene mornarje nezadržno vabi k sebi? Jima lahko pomaga medicina, jima lahko pomaga preprosta človeška pamet ali sta na milost in nemilost prepuščena muhavosti usode? Kdo ve, kaj ju je obsedlo!?

prejšnji članek
Na plan privrel neznani del osebnosti Lee Cok
Svet slavnih
Na plan privrel neznani del osebnosti Lee Cok
naslednji članek
Ne zanemarjajte dejavnikov, ki vplivajo na bolezni žil
Zdravje
Ne zanemarjajte dejavnikov, ki vplivajo na bolezni žil