stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Edvard Steiner: srčen človek ali velik manipulator?

28. 3. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
skrito-v-raju

Edvard in Julija foto: POP TV

Mnenja gledalcev so deljena. Kako pa vi vidite lik dr. Steinerja, ki ga upodablja legendarni igralec Aleš Valič? Preberite analizo lika, morda boste dobili še nekoliko drugačen vpogled ...

Edvard Steiner je pomemben lik v popularni slovenski seriji Skrito v raju. Ugleden lepotni kirurg in lastnik klinike Steiner se tekom zgodbe predstavlja kot sočuten zdravnik z visokimi moralnimi in etičnimi vrednotami, ki deluje v dobro pacientov in prezira pehanje za dobičkom. Do vnuka Marka in vnukinje Ele je izrazito ljubeč in skrben, veliko mu pomenijo lepi družinski odnosi in skupno preživljanje časa.

Je pa njegov odnos s hčerko Julijo veliko bolj kompleksen, kot se zdi na prvi pogled. Čeravno Julija zaradi izrazitih značilnosti negativnega lika v zgodbi ne žanje naklonjenosti, pa poglobljen pogled v vzroke razvoja njenih osebnostnih travm kaže ravno na veliko pomanjkanje ljubezni in odsotnost stika s staršema. Kot pogosto poudarja, je bila za mamo in očeta tekom odraščanja nevidna, starša sta namreč ustvarila celico, v kateri zanjo ni bilo prostora, hkrati pa sta ves svoj čas posvečala razvoju klinike.

Ste se kdaj vprašali, od kje izvirajo Julijine burne reakcije? foto: POP TV

Julija v želji po očetovi potrditvi hlasta po visokih dosežkih, kjer skrene s poti. Medtem ko ji delo predstavlja prioriteto, skrb za družino pa pogosto hlini, s tem pravzaprav zgolj ponavlja vzorce svojih staršev. Nenazadnje, tako kot Julija, tudi Edvard rad pove, da sta imela s pokojno soprogo hčerko rada in ji nudila vse, kar je bilo v njuni moči. Bi se torej moral Edvard zazreti vase, priznati napake in Juliji stopiti na proti, saj slednja skozi svoje toksične izbruhe predvsem opozarja na velike duševne rane, ki sta ji jih zadala prezaposlena starša?

Kot smo zasledili na družbenem omrežju, nekateri gledalci postajajo pozorni na Edvardov odnos z Julijo. Zaradi česa, se sprašujete? No, zdi se, da so njeni manipulativni prijemi, ki postanejo izraziti zlasti, ko hlini prijaznost, zgolj očetovo zrcalo, ki se manipulativnih pristopov loteva na bolj prefinjen način …

Hmmm, kakšen človek je torej v resnici dr. Steiner? Zaupajte nam svoje mnenje …

Aleš Valič igra dr. Edvarda Steinerja.

Aleš Valič igra dr. Edvarda Steinerja. foto: POP TV

prejšnji članek
Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite
Resničnostni šovi
Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite
naslednji članek
Kakšna je simbolika jedi, ki jih damo v velikonočno košarico?
Kulinarika
Kakšna je simbolika jedi, ki jih damo v velikonočno košarico?