Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anika Horvat o pokojnem očetu: če ne bi bilo njega, danes ne bi pela

2. 4. 2024; 10.00
Avtor: A.S./K.M.
Anika, vedno nasmejana in dobre volje! Mladostna Primorka!

Anika, vedno nasmejana in dobre volje! Mladostna Primorka! foto: Nina Kosar/Veseljak

Aniko je v glasbeni svet vpeljal njen oče Ferry Horvat, priznan slovenski glasbenik in avtor, ki je žal umrl že leta 2005.

Pevka Anika Horvat je res tako mladostna in polna prekipevajoče energije, njej se leta sploh ne poznajo, nasprotno, videti je vse mlajša. In tudi njena energija je lepa in nalezljiva. Iskriva Primorka je na glasbeni oder stopila že z devetimi leti, saj je bil njen oče Feri Horvat priznan in priljubljen glasbenik, ki ji je napisal skladbo, ko je videl, da Anika zna zares dobro peti. Pesem Lahko noč, Piran, jo je izstrelila med odrasle zvezde. S pesmijo Plima je bila druga na Melodijah morja in sonca, naslednje leto pa se ji je zgodila Lahko noč, Piran. Stara je bila 19 let. Ta pesem ji je zlezla pod kožo. In tudi drugim.

Anika Horvat je bila v petek gostja v VIP petku na Veseljaku, kjer je z gledalci in poslušalci delila kar nekaj podrobnosti, tako iz glasbenega kot zasebnega življenja. Beseda je seveda nanesla tudi na njenega očeta Ferryja Horvata, priznan slovenski glasbenik, ki je v času njenega otroštva pisal glasbo za številne slovenske glasbenike. Anika je celoten postopek seveda budno spremljala in počasi tudi sama začela stopati po tej karierni poti. 

"Pisal je skladbe za druge glasbenike. Pri treh letih mi je podelil Ana Anika, ki jo je pel Janko Ropret na Melodijah morja in sonca, naslednje leto je pel Lado Leskovar ... Poznala sem vse glasbenike, s katerimi je delal. Nekega dne sem se zelo dobro naučila pesmi, ki jo je poslal na MMS in rekla, ali lahko poskusim. Sem zapela in ni nič rekel, samo potem mi je napisal prvo skladbo Moja prva pesem. Naučil me je, da je pomembno, da najdem svoj glas, svojo barvo glasu. Ker vsak je eden in edini," je povedala pevka. 

"Moj oče je bil najboljši oče na svetu. Čeprav je bil starejši od očetov mojih vrstnikov, je bil najbolj moderen. Naučil me je, da moram najti svoj glas, svojo barvo glasu, kajti vsak od nas je eden in edini. Bil je najboljši učitelj na svetu, če ne bi bilo njega, danes ne bi pela," je o očetu še povedala Anika. V studiu pa se je preko telefonskega klica oglasila tudi njena sestra Tina, ki je povedala sledeče: "Vedno sem jo želela komandirat, ona pa se ni pustila. Je zelo srčna in dobra oseba, le po svetu hodi z rožnatimi očali."

Anika v družbi voditeljev VIP petka Nejca Drobniča in Janje Ulaga. foto: Nina Kosar/Veseljak

prejšnji članek
Melani Mekicar mora spomladi živeti so to neprijetnostjo
Svet slavnih
Melani Mekicar mora spomladi živeti so to neprijetnostjo
naslednji članek
Po porodniškem dopustu se je presenetljivo vrnila Katja Jevšek
Svet slavnih
Po porodniškem dopustu se je presenetljivo vrnila Katja Jevšek