zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Melani Mekicar mora spomladi živeti so to neprijetnostjo

2. 4. 2024; 10.55
Avtor: K.M.
Nina (Melani Mekicar)

Melani Mekicar igra Nino. foto: POP TV

Pomlad, čas, ko se narava prebuja, je za številne najlepše obdobje v letu. Spet drugi pa morajo živeti s to neprijetnostjo. Tudi igralka serije Skrito v raju.

Veste, o čem govorimo? Seveda gre za seneni nahod oziroma alergijski rinitis, ki je posledica alergije na cvetni prah ali pelode trav, zeli, žit, dreves ali grmovnic. Lahko pa se pojavi tudi ob preobčutljivosti vašega imunskega sistema na druge snovi v zraku, kot sta prah ali živalska dlaka. Najbolj pogost je v sezoni cvetenja, torej v letnem času, v katerega smo vstopili pred dnevu, v času pomladi. Seveda pa se ljudje z njim soočajo tudi v drugih obdobjih leta, ko pridejo v stik z delci v zraku, predvsem takrat, ko ste občutljivi na prah ali dlako. 

Tipični simptomi vključujejo kihanje, zamašen ali izceden nos, srbenje oči in včasih utrujenost. Obvladovanje senenega nahoda običajno vključuje izogibanje alergenom, kadar je to mogoče, uporabo zdravil proti alergijam, kot so antihistaminiki, in v nekaterih primerih imunoterapijo. Seveda je 100 % izogibanje v večini primerov skoraj nemogoče. Zato boste te dni na ulici srečali številne, ki bodo videti, kot da jokajo, a so seveda lahko samo alergični. 

Med tistimi, ki so občutljivi na razne delce v zraku, so seveda tudi nekateri znani Slovenci. Med njimi je tudi voditeljica in igralka Melani Mekicar, ki jo lahko te dni spremljate v seriji Skrito v raju. Na družbenem omrežju je tako zapisala: "Otečene rdeče oči lahko pomenijo samo eno stvar. Veselo sezono alergij vsem, ki jo praznujete." 

prejšnji članek
Skakalno družino Prevc sprejeli v domačem kraju
Svet slavnih
Skakalno družino Prevc sprejeli v domačem kraju
naslednji članek
Anika Horvat o pokojnem očetu: če ne bi bilo njega, danes ne bi pela
Svet slavnih
Anika Horvat o pokojnem očetu: če ne bi bilo njega, danes ne bi pela