Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Irena: Če greš preko sebe, se izgubiš

11. 4. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
Irena Martinjak

Irena Martinjak foto: Osebni arhiv

Irena je v eksperimentu Poroka na prvi pogled doživela veliko razočaranj, hkrati pa ji je trk ob nepričakovane situacije razgalil potrebo po spremembah, ki jih mora vnesti v svoje življenje.

Ireno Martinjak smo spoznali kot nevesto, ki se je eksperimentu Poroka na prvi pogled pridružila po intenzivnem delu na sebi. Čeprav je upala, da je pripravljena na pisanje novega poglavja, pa so jo znova čakala spoznanja, s katerimi se je soočala že v letih poprej.

»Ta eksperiment mi je samo potrdil, kar sem že spoznala skozi življenjske zgodbe in preizkušnje. Vse to se mi je pokazalo skozi potek celotnega eksperimenta na vseh udeležencih. In vem, da sem imela prav - če ne deluješ iz sebe in greš preko sebe, ne moreš delovati. Edino sebe izgubiš,« nam je svoj vidik razložila Irena in poudarila, da mora biti moški v svojem stebru, da lahko pričakujemo, da bo razmerje uspelo.

Kot smo gledalci že lahko videli, eksperiment za Ireno ni bil preprost, saj je ob trku z novimi okoliščinami na plan privrelo nemalo bolečine iz preteklosti. »Ta izkušnja mi je dala vpogled, kje sem šibka, kje moram postaviti meje, kako in kdaj izražati svoje potrebe in želje. Dala mi je tudi vpogled, da se je treba poglobiti in fokusirati v sebe, da daš pozornost sebi, da predelaš vzorce, ki te še bolijo. Kajti, kar boli, to so še nepredelane travme. Delo na sebi se nikoli ne konča, lahko pa te hkrati pozitivno preseneti in odkriješ veliko o sebi.«

Pa jo je ta izkušnja tudi spremenila? Na kakšen način? »Hm ... spremenila, lahko bi rekla, da v tem, da me je še bolj utrdilo v svojih prepričanjih. Koliko dejansko je pa ta eksperiment imel vpliv na mene, bo pa pokazal čas,« je za konec sklenila Irena.

Irena Martinjak, 48 let, Tržič

Irena Martinjak, 48 let, Tržič foto: Planet TV

prejšnji članek
Raiven je dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo
Svet slavnih
Raiven je dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo
naslednji članek
Abrahamovka samo na papirju: Mati bratov Klobasa ne kaže svojih let
Resničnostni šovi
Abrahamovka samo na papirju: Mati bratov Klobasa ne kaže svojih let