pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Drzni pisec besedil v projektu združil deset ansamblov in se zapisal v zgodovino

12. 4. 2024; 08.00
Avtor: PR / V.M.
matej-trstenjak

Matej Trstenjak foto: Promo foto

Avtor mnogih besedil Matej Trstenjak se je tokrat lotil prav posebnega projekta, pri katerem je združil 10 različnih ansamblov in z njimi posnel 10 novih skladb. 'Ta projekt se bo na nek svojevrsten način zapisal v glasbeno zgodovino.'

Ker so v aktualnih časih ljudem bolj atraktivne polke, je Matej Trstenjak prišel na idejo, da popestri slovensko glasbeno zbirko z desetimi novimi polkami. K sodelovanju je povabil deset različnih ansamblov, s katerimi je ustvaril deset novih polk, ki so izdane kot del albuma »Drzne polke«. Na grafični podobi USB albumu se nahaja črka X, ki simbolizira številko 10 (10 polk, 10 izvajalcev). Album je izdan pri glasbeni založbi Trstenjak. 

In kakšen je bil namen glasbenega pojekta?

Namen projekta je bil združiti dobre avtorje in jim prepustiti ustvarjalnost. Matej je bil del vseh besedil, pri eni skladbi prispeval še melodijo, zraven pa je pri projektu sodelovalo še sedemnajst drugih avtorjev. Izbrani izvajalci so skladbe dobili in dodali le še svoj pečat. Osem skladb je bilo posnetih v studiu Old House Production, kjer je produciral Nejc Tratnjek, dve skladbi pa sta bili posneti pri Tadeju Miheliču.

Vse skladbe lahko slišite na spletni strani www.zalozbatrstenjak.si, kjer so zapisani tudi vsi izvajalci, ter avtorji skladb. Ta projekt se bo na nek svojevrsten način zapisal v glasbeno zgodovino.

Matej Trstenjak foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Arnold Schwarzenegger po operaciji na srcu
Svet slavnih
Arnold Schwarzenegger po operaciji na srcu
naslednji članek
Tanja Kocman se odlično počuti v svoji koži
Svet slavnih
Tanja Kocman se odlično počuti v svoji koži
#nasazenazenska
nasazenazenska