pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralka je prav na kampiranju pred 25. leti spoznala svojega moža

20. 4. 2024; 09.00
Avtor: Revija Lady
Jana Dolenc (Tanja Potočnik)

Tanja Potočnik je v seriji Skrito v raju Jana Dolenc. foto: POP TV

Igralki Tanji Potočnik je vloga Larine mame Jane Dolenc v seriji Skrito v raju v veliko zadovoljstvo. Velik del njenega življenja, tudi pomembni dogodki, namreč potekajo na kampiranju in potovanjih.

Tudi v resničnem življenju prisega na počitnice v naravi in čas, preživet na prostem. Med kampiranjem je pred petindvajsetimi leti spoznala svojega moža in tudi svoj rojstni dan, ki ga slavi na praznik dela, običajno preživi pod borovci v enem izmed kampov ob morju. Tanja si je dom z možem ustvarila v prestolnici. Ljubljana je odličen kraj za uresničevanje vseh njihovih konjičkov in tudi ravno prav oddaljena od njenega delovnega mesta, Celja, kjer je članica gledališkega ansambla v Gledališču Celje.

Odraščala je sicer v zavetju kamniških planin, v Kamniku: »Tam sem se začela spoznavati z odrom. Pri sedmih letih sem začela plesati balet. Tudi starejši brat Uroš Potočnik se je zapisal igri. Najbolj znan je po filmu Outsider. S petimi leti sem začela peti, igrala sem tudi klavir. Z bratom sva imela pozneje različne bende, kjer sem pela. Pri nas doma sta bila vedno doma teater in umetnost. Pokojni oče je bil namreč skladatelj klasične glasbe, mama pa me je tudi pevsko pritegnila. Skozi glasbo in ples me je tako pot vodila do dramske igre. Najprej v šoli, potem v improligi in naprej na akademiji.«

Tanja Potočnik foto: Primož Lavre

»Pravzaprav bi se morala roditi 27. aprila, kar je tudi praznik, danes dan upora proti okupatorju, nekdaj je bil to dan osvobodilne fronte. Ampak je dobro, da sem se rodila 1. maja. Za rojstni dan se pa že spodobi, da si prost in da si dan organiziraš čisto po svoje, in ponosna sem na ta dan. Od nekdaj mi je blizu boj za delavske pravice, položaj delavcev in pravično delo,« pravi.

Obožuje kampiranje

Počitnice najraje preživlja na potovanjih in v kampih. Zgodilo se je že tudi, da je zdaj, ko so nekateri kampi odprti tudi čez zimo, šla za nekaj dni sama na dopust in se je imela odlično. »Počitnice ali potovanja se ne začnejo šele, ko prispeš na cilj, temveč že takoj, ko se usedeš v avto. To je neke vrste romanje. Celotna pot je že pravo doživetje. Pavšali nam sicer niso pri srcu, zato pa užijemo vsak dan na polno.« Kampiranje ji je že od nekdaj ljubo in med enimi od takšnih počitnic je spoznala tudi svojega bodočega moža: »Ni bilo sicer ob morju, temveč poleti ob reki Nadiži pri Kobaridu. Pred petindvajsetimi leti.«

Članek je bil v celoti objavljen v reviji Lady, ki je izšla 10. aprila 2024. 

prejšnji članek
Maja Monrue iskreno o razhodu s Teškyjem
Svet slavnih
Maja Monrue iskreno o razhodu s Teškyjem
naslednji članek
Ana Klašnja iskreno o stradanju in posledicah
Svet slavnih
Ana Klašnja iskreno o stradanju in posledicah
#nasazenazenska
nasazenazenska