1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Klašnja iskreno o stradanju in posledicah

20. 4. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
Ana Klašnja

Ana Klašnja foto: Urša Premik/POP TV

'Dolgo sem potrebovala, da sem si povrnila zdravje,' priznava primabalerina Ana Klašnja, ki je v preteklosti zaradi baleta stradala in počela veliko neumnosti.

Baletna plesalka Ana Klašnja danes nima težav s težo, je pa v klepetu za revijo Bodi zdrava spregovorila o tem, da se je nekoč zaradi dela veliko odpovedovala hrani in celo stradala. Do leta 2016, ko je rodila sinka Jašo, je imela nemalo težav, saj je bila za kriterije balerine še vedno premalo vitka.

»Večini javnosti bi se to zdelo hecno, a sem bila ves čas malce preobilna za balet. Ko pa hodim po cesti, rečejo, da sem čisto presuha. Od nekdaj rada jem. Vedno sem imela bolj polna lička, zaobljene boke in je bilo treba paziti. Bilo mi je težko, poskusila sem kup diet, in bila prepuščena sami sebi. Ko si mlajši, delaš neumnosti in se nenadzorovano odrekaš hrani. Odkar sem mama, mi ni treba več paziti. Lahko pojem kar koli in kilogramov ni,« je dejala in veselo pripomnila, da komaj čaka obdobje, ko bo prenehala plesati in bo lahko znova bolj polna v lička. Čeravno je danes zdrava ženska, pa iskreno prizna, da pred leti ni bilo tako.

ana klašnja foto: Boštjan Kozamurnik

»Vam pa povem, da sem preizkusila vse diete – od ločevalnih, prekinitvenih, prehrambnih dodatkov, ploščic, ki bi me nasitile. Toliko neumnosti! Nekoč sem za vlogo Giselle tri mesece prav hirala, nisem jedla nič, razen malo rib, mesa in sadja ter pila kavo. Bila sem zadovoljna z vitko postavo, vendar je bila cena visoka: za eno leto sem izgubila menstruacijo, staknila sem stresne frakture in druge poškodbe. Dolgo sem potrebovala, da sem si povrnila zdravje. Balet ni vse na svetu, bila sem dovolj pametna, da sem to videla. Mnogo deklet pa ima leta in leta težave zaradi stradanja. Vse za balet ... To je res psihopatska ljubezen,« je sklenila Ana.

Celoten intervju si lahko preberete v aprilski številki revije Bodi zdrava.

Ana Klašnja pred leti. foto: Miro Majcen

Ana Klašnja, priznana baletna solistka foto: Urša Premik/POP TV

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Igralka je prav na kampiranju pred 25. leti spoznala svojega moža
Svet slavnih
Igralka je prav na kampiranju pred 25. leti spoznala svojega moža
naslednji članek
Razkrito: Zato je dvojec Maraaya pobegnil v Španijo
Svet slavnih
Razkrito: Zato je dvojec Maraaya pobegnil v Španijo