Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

68-letni Pero Lovšin razkril recept za dobro staranje

27. 4. 2024; 09.00
Avtor: Alenka S./K.M.
Pero Lovšin

Pero Lovšin na Veseljaku foto: Simon Pelko

Glasbenik pravi, da recept niti ni preveč kompliciran. Bi mu sledili?

Veseljaka Nina Cestnik Pavlič in Nejc Drobnič sta včeraj kar s sončnimi očali na nosovih napovedala Pera Lovšina, gosta VIP petka. Ob tem pa se postavlja vprašanje, ali Pero, legendarni Pankrti, sploh paše na Veseljaka? "Sem tudi malo narodnjaka in se znam prilagoditi," je petkov obisk na Veseljaku pojasnil Pero, ki si kot legenda slovenske glasbe zagotovo zasluži svoje mesto na radiu in televiziji, ki predvajata zgolj slovensko glasbo. 

Nina in Nejc sta Pera sprejela s sončnimi očali, njegovim zaščitnim znakom. foto: Simon Pelko

Pero pa se je v svoji karieri znašel tudi v narodnozabavnih vodah: "Po očetu sem Ribničan, po mami Primorec, narodno zabavna glasba je bila pri nas doma. Rastli smo ob goveji juhi in oddaji Poslušalci čestitajo in pozdravljajo." Pero je sodeloval z legendarnim Henčkom. "Morda je bil največji roker med zabavnjaki," ga je označil Pero. Na Veseljaku so zavrteli narodno zabavno pesem o pero-nospori, v kateri smo slišali tudi Pera.

Recept za kakovostno staranje?

"Moraš uživati v življenju, glasbi in zdravi hrani" je prepričan Pero. Poudaril je tudi potrebo po gibanju. "Moj dan se velikokrat začne s hojo. Rad pa tudi smučam in plavam. Nogometa pa žal ne igram več." Nejc je prosil Pera, naj mu pove recept za dobro staranje. Pero ni dolgo razmišljal: "Kulinarika, punce in športno navijanje za tri klube, da se sprostiš." Zakaj za tri klube? Ker potem vsaj en od njih zmaga.

"Življenje je kot Veseljak," je še pomodroval Pero, "hitro in zabavno je, če mu prisluhneš. Če mu pa ne, greš pa kam drugam." Pero ima že kar nekaj vnukinj in vnukov. Sin Matej mu je preko videopovezave zaželel čim več srečnih trenutkov na morju, kjer naj bi mu bilo dolgčas. A do tega dolgčasa najverjetneje ne bo prišlo, je prepričan sin Matej. On bo že vedel.

Harmonikar Rihard Zadravec Riki in Pero sta na Veseljakovem odru zaigrala in odpela pesem Sam en majhen poljub. foto: Simon Pelko

prejšnji članek
Delovna akcija: Kako je delati in snemati hkrati?
Svet slavnih
Delovna akcija: Kako je delati in snemati hkrati?
naslednji članek
Salome ne miruje
Svet slavnih
Salome ne miruje
#obraziavenija
obraziavenija