blagajna, denar, kraja
Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske spretnosti

grad-poženik
Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega sodelavca Urške Klakočar Zupančič

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Guštija na predstaviti novega albuma podprl tudi sin Kris (Joker Out)

23. 5. 2024; 06.00
Avtor: K.M./STA
Foto 5

Gušti s sinovoma Maksom in Krisom (desno) foto: Jure Klobčar

Slovenski glasbenik Miha Guštin - Gušti je po nekaj letih izdal novo ploščo, ki jo je poimenoval Ljubezen osvobaja. Že z naslovom namiguje na glavno tematiko, na katero se pretežno nanašajo nove pesmi, ki jih je tokrat večinoma odpel sam.

Pri novi plošči je sodeloval z različnimi producenti, a največ skladb je podpisal Žare Pak. Naslov Ljubezen osvobaja, ki je tudi ime ene od pesmi, se mu zdi primerno sporočilo v današnjem času, čeprav ni prepričan, da bi vojne po svetu lahko ustavili. "Vse, kar lahko naredim, je, da dam neko sporočilo in kdor ga hoče slišati, naj ga sliši," je povedal. Posebnost plošče je, da je večino pesmi odpel sam, česar doslej ni počel, ampak se je "vedno skrival" za Gregorjem Skočirjem pri Big Foot Mama in za Polono Kasal, s katero je sodeloval kasneje. "Bil sem frontman iz ozadja, zdaj pa sem se odločil, da stopim naprej. Nekomu je všeč, nekomu ni, ampak dejstvo je, da v tem uživam." Kot vokalist se sicer, kot je dodal, še nekoliko išče, ob tem pa ni nehal pisati skladb za druge izvajalce.

Miha Guštin - Gušti in žena Chantal Van Mourik Guštin foto: Jure Klobčar

Miha Guštin - Gušti foto: Jure Klobčar

Polovica pesmi je povsem novih, med 17 skladbami, ki so na plošči, pa je tudi nekaj sodelovanj. Med takšnimi je pesem, nastala za serijo Naša mala klinika, ki je po Guštijevih besedah nehote postala tihi hit med poslušalci, čeprav je na koncertih ni nikoli igral. Tokrat jo prepeva z Budo iz zasedbe Elvis Jackson. Takšna je tudi pesem, ki jo je pripravil za serijo RTV Slovenija, ki nato ni bila nikoli posneta. Na plošči jo izvaja zasedba z njegovim sinom Krisom, ki sicer deluje v zasedbi Joker Out.

prejšnji članek
Zaljubljeni Domen: Ona je angel, ne dam je za nič na svetu
Svet slavnih
Zaljubljeni Domen: Ona je angel, ne dam je za nič na svetu
naslednji članek
Igralka iz serije Reka ljubezni drugič noseča
Svet slavnih
Igralka iz serije Reka ljubezni drugič noseča