elektrika x
Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

DOG2344990416298238339
Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ali knjižico s polmesecem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sumljivo: Algoritmi onemogočajo objave

24. 5. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
a.p

- foto: Mateja J. Potočnik

Potem ko je bila svetlolasa zaščitnica starejših odpuščena in so se v medijih pojavile prve objave, je sledilo nekaj nenavadnega.

Saj vemo, za katero srčno borko, gre, kajne? Njenega imena kot kaže ne smemo omenjati, niti ostalih ključnih besed, ki se pojavljajo v povezavi z njo, jo boste pa zagotovo prepoznali na podlagi fotografije. Da gre za sila nenavadne ukrepe nakazuje zavračanje objav na družbenih omrežjih, prejemamo namreč obvestila, da gre za vsebino, ki prikazuje nasilje.

»Naša tehnologija je pokazala, da je ta objava podobna ostalim, ki kršijo naše standarde glede nasilja in nadzorne vsebine. Ljudem v Facebooku ne dovolimo, da delijo vsebino, ki nazorno prikazuje nasilje,« je bilo zapisano v sporočilu, ki smo jih prejemali kot po tekočem traku, čeprav objava s fotografijo srčne dobrotnice zagotovo ne prikazuje nikakršne upodobitve nasilja. V obvestilu, zakaj naše objave ne prikazujejo, so tudi razložili, katera vsebina je obravnavana kot nasilna. Ob tem so bile obrazložene predvsem nasilne fotografije in videoposnetki, ki pa jih naša objava ni vsebovala, saj je bila v njej zgolj fotografija dotične. Razlago pravilnika si lahko preberete tukaj.  

Da se dogaja nekaj nenavadnega, so opazili tudi na spletnem portalu Preiskovalno.si, odgovorna urednica Nataša Markovič je namreč v zgodbi na družbenem omrežju sporočila, da je Facebook odstranil njihovo objavo, ki tekom poročanja nakazuje na sumljivo ozadje.

Čeprav takšnih posegov doslej še nismo doživeli, pa se v ozadju kot kaže dogaja marsikaj … »Na vse, kar se mi je zgodilo, me je v dolgem pismu opozorila že ena izmed prejšnjih Slovenk leta, ki je sama vse to že doživela. Od diskreditacije, klevet, sodb, polen pod noge, zavisti do izgube službe in hudih težav z zdravjem, ki so se začele zaradi vsega omenjenega,« je A.P. pojasnila za revijo Obrazi.

prejšnji članek
Skrito v raju: Ženska, ki jo že več kot 20 let ljubi 'novinar Vlado'
Svet slavnih
Skrito v raju: Ženska, ki jo že več kot 20 let ljubi 'novinar Vlado'
naslednji članek
Žanet se je poročila in postala kraljica Danijelovega srca
Resničnostni šovi
Žanet se je poročila in postala kraljica Danijelovega srca