Barvanje 8-okt20
Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za slabo kri

DOG2344990416298238339
Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ali knjižico s polmesecem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrito v raju: Ženska, ki jo že več kot 20 let ljubi 'novinar Vlado'

24. 5. 2024; 10.00
Avtor: V.M.
Jaša Jamnik

Jaša Jamnik kot novinar Vlado foto: POP TV

Tudi igralec in režiser Jaša Jamnik je soustvarjal popularno serijo Skrito v raju. Gledalci se ga najbolj spomnite po vlogi v Naši mali kliniki, zasebno pa ga javnost ne pozna prav dosti …

Jaša Jamnik je v serijo Skrito v raju zakorakal z vlogo Pečnikovega plačanca, novinarja Vlada. 59-letnik sicer ustvarja raznolike umetniške projekte, kot avtor in režiser se denimo skupaj z Gojmirjem Lešnjakom Gojcem podpisuje pod aktualno glasbeno komedijo Moj živòt je ROKentROL, ki ga opisujejo tudi kot satirični rock kabaret.

Pa zasebno? Jaša si že več kot 20 let deli življenje z Manco Perko, slavistko in komparativistko, ki je generalna sekretarka društva Bralna značka Slovenije. Par ima dva že odrasla otroka, 26-letnega  Bora, ki se giba v svetu fizike in 23-letno Živo, ki je kot kaže po mami podedovala občutek za besede, saj se izobražuje na področju tujih jezikov. Sina in hčerke gledališče torej ne zanima, kar Jaši povsem ustreza.

Jaša Jamnik in Manca Perko foto: M24/Marko Vavpotič

Če morda niste vedeli, igralec je tudi sinhronizator risank in režiser sinhronizacij. »Lepo je biti eden tistih, ki učijo risane junake govoriti slovensko. Prijetno, kompleksno in odgovorno delo, saj lahko risanke odločilno vplivajo na otrokov kulturni in jezikovni razvoj in ostanejo globoko v spominu še v zrelih letih. Prepričan sem, da je to eden najboljših in najpomembnejših segmentov nacionalne televizije. Naj živi in se razvija!« je pred časom za RTV Slovenija pojasnil Jamnik, ki je sinhroniziral tudi risanko Palček David, ki velja za eno najbolj priljubljenih risank iz 90-ih let.

Jaša Jamnik foto: Marko Vavpotič

Jaša Jamnik v seriji Naša mala klinika foto: POP TV

Manca Perko in Jaša Jamnik. foto: m24

Jaša Jamnik in Manca Perko sta redna obiskovalca predstav.

Jaša Jamnik in Manca Perko sta redna obiskovalca predstav. foto: Marko Vavpotič

prejšnji članek
Miha Deželak je postal pravljični junak!
Svet slavnih
Miha Deželak je postal pravljični junak!
naslednji članek
Sumljivo: Algoritmi onemogočajo objave
Svet slavnih
Sumljivo: Algoritmi onemogočajo objave