Barvanje 8-okt20
Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za slabo kri

zala tomašič
Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miha Deželak je postal pravljični junak!

24. 5. 2024; 10.30
Avtor: PR
Denis Avdić Show, Deželak Junak, Miha Deželak, pravljica

Miha Deželak s svojo pravljico foto: Radio 1

Le še nekaj dni pred 10. jubilejno akcijo Radia 1 Deželak Junak, so Miho Deželaka danes prijetno presenetili še z eno zelo lepo gesto, ki je raznežila prav vse voditelje Denis Avdić Showa.

Deželak je resnični junak, zdaj pa je postal še pravljični, saj je dobil čisto svojo pravljico. V radijski studio je namreč prišla avtorica pravljice Deželak Junak, Tanja Galli. V pravljici "Deželak Junak" srečamo štiri prijatelje, Denisa, Jano, Laro in Miho, ki odkrivajo moč prijateljstva, sočutja in solidarnosti. Miha, kot junak pravljice, se odloči, da poišče odgovore na zahtevna vprašanja, s katerimi se sooča po tem, ko je spoznal žalostno zgodbo dečka po imenu Nino.

Med svojo potjo opazuje naravo in se uči iz njenih vzorcev, spoznava moč skupnosti med živalmi in čudesa medsebojne pomoči. S svojim spoznanjem, da je odgovor na njegova vprašanja že v njem samem, se vrne k prijateljem in skupaj odkrijejo, da ima vsak od nas moč stvari spremeniti na bolje. S pravljico spoznamo, da s skupnimi močmi lažje premagujemo ovire in spreminjamo svet na bolje. Moč solidarnosti, medsebojne podpore in sočutja zato vsakega od nas spremenijo v junaka.

Avdića je zanimalo, od kod ideja za pravljico?

Ekipa z avtorico Tanjo Galli. foto: Radio 1

"Narediti Miha junaka ni težko, ker je on že tako ali tako junak. Ideja je rasla kar nekaj let, 9 let spremljam akcijo, darujem, spodbujam otroke, hodim vsako leto na cilj. Največja Mihova moč je zagotovo spreminjati solze žalosti v solze sreče. To je pravljica o prijateljstvu, pomoči. Denis je gonila sila te pravljice, kot za mikrofonom, tudi v akciji. Jana je varen pristan. Lara je pa navihana igriva in vedno nasmejana. Naučili se bomo, da nikoli ne smemo izgubiti upanja. Za dežjem vedno posije sonce, za vami vedno stojijo prijatelji," je povedala Tanja Galli in povsem raznežila Deželaka.

"Kako lepo, hvala lepa. Kar kocine mi gredo pokonci, kaj se vse dogaja pred jubilejno akcijio. To je nekaj fantastična, hvala Tanja, da vas je to navdahnilo in da ste od začetka že z nami," je bil čustven Deželak.

Pravljica bo na voljo na prodajnih mestih Mercator po Sloveniji ter na trgovina.radio1.si.

prejšnji članek
Težave z zanositvijo so jo privedle do samomorilnosti
Resničnostni šovi
Težave z zanositvijo so jo privedle do samomorilnosti
naslednji članek
Skrito v raju: Ženska, ki jo že več kot 20 let ljubi 'novinar Vlado'
Svet slavnih
Skrito v raju: Ženska, ki jo že več kot 20 let ljubi 'novinar Vlado'