Svet slavnih
 

Film Dežela junakov tudi na malih ekranih

28. 5. 2024; 15.00
Avtor: Ramona F. Turk
Miha Dezelak; Dezelak junak

Dobrodelna zgodba Mihe Deželaka je zapisana tudi na filmu. foto: Darja Štravs Tisu

Tik pred začetkom letošnje akcije in po koncu predvajanj v slovenskih kinematografih si boste lahko film o desetletju dobrodelnosti ogledali tudi na malih ekranih.

Miha Deželak je s svojo akcijo v zadnjem desetletju osrečil številne otroke, ki si drugače ne bi mogli privoščiti počitnic. Film Dežela junakov, ki predstavlja desetletje njegovega dobrodelnega dela, je svojo premiero doživel pred 14 dnevi in nato navduševal obiskovalce kinodvoran po Sloveniji. Predvajanja v slovenskih kinematografih so bila dobrodelno obarvana, saj je celoten izkupiček prodanih vstopnic namenjen počitnicam otrok. Tik preden se bo Miha jutri odpravil na letošnjo dobrodelno pot, si lahko film danes ogledate tudi na Best TV ob 19. uri, na Aktual TV ob 20. uri in na TV Veseljak Golica ob 21. uri.

Miha Deželak in režiser filma Jan Jordan Filip Frangež na premieri v Ljubljani foto: Mediaspeed

Film, ki ga je režiral Jan Jordan Filip Frangež, prikazuje številne utrinke desetletne poti, polne veselja, smeha, pa tudi jeze in solz. Poleg glavnega akterja akcije Deželak junak v filmu spregovorijo številni njegovi sodelavci in podporniki, Anita Ogulin, vzgojitelji iz poletnih taborov ter drugi posamezniki, ki poznajo zgodbe otrok, ki jim akcija vsako leto omogoči sploh prve počitnice na morju. Film o solidarnosti, prijateljstvu, ljubezni, počitnicah otrok iz socialno ogroženih družin. Skratka, junaški film o vseh vas, ki ste v teh desetih letih pomagali spisati na tisoče nepozabnih zgodb s srečnim koncem. To ni film o dobrodelnosti, to ni film o junaku, to je film, s katerim se želimo pokloniti vsej Sloveniji – edini deželi junakov na svetu.

prejšnji članek
Privoščite koži sladki jagodni piling
Moda&Lepota
Privoščite koži sladki jagodni piling
naslednji članek
Kako do čudovite magnolije?
Življenjski slog
Kako do čudovite magnolije?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.