Luka Jezeršek z ekipo foto: Promocijski material
Po današnjem podpisu pogodbe bo Jezeršek gostinstvo kot uradni ponudnik catering storitev v Slovenski hiši med 26. julijem in 11. avgustom 2024 skupaj z dobavitelji odgovoren za predstavitev slovenske kulinarike in kakovostno izvedbo gostinskih storitev. Jezerškovi ekipi se tokrat pridružujejo štirje finalisti razpisa »Z Jezerški v Slovensko hišo 2024« in Ambasadorka gostoljubja 2024 Klara Šmigoc.
V Jezeršek gostinstvu nadaljujejo svojo tradicijo sodelovanja na najpomembnejših športnih dogodkih na svetu – olimpijskih igrah. Že leta 1992 so v Albertvillu poskrbeli za kulinarično pogostitev 25 slovenskih športnikov in drugih gostujočih. Leta 2018 je v Slovenski hiši na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu znova zadišalo po slovenskih dobrotah izpod rok Jezerškovih kuharskih mojstrov. Vloga Jezeršek gostinstva v Slovenski hiši Pariz 2024 je še večja. Poleg izvedbe celostne gostinske ponudbe je njihova naloga tudi načrtovanje dobaviteljev Slovenske hiše v sodelovanju z OKS – ZŠZ. Med njimi so dolgoletni poslovni partnerji Jezeršek gostinstva.
Slovenska hiša je prostor, v katerem se srečajo okusnost slovenske kuhinje, tradicija in gostoljubnost. Cilj Jezeršek gostinstva je prispevati k edinstveni kulinarični izkušnji vseh gostov, ki bodo bogato kulturno dediščino Slovenije raziskovali prek njenih okusov. »Gostom bomo postregli pravo slovensko 'Južino', ki bo vsebovala suhomesnate dobrote, izbrane sire iz vseslovenskih gričev ter okusne tople jedi, med katerimi ne bodo manjkali idrijski žlikrofi, štruklji, ajdova ričota, piranski brancin, kranjska klobasa, jedi iz ponve, zmagovalne pogače in dobrote iz sladke špajze,« nam pestro kulinarično ponudbo predstavi kuharski mojster Luka Jezeršek.
»Seveda pa nismo pozabili niti na prejemnike medalj, saj bomo ob njihovih izjemnih uspehih goste Slovenske hiše postregli z znamenito francosko sladico za slavnostne priložnosti croquembouche,« še doda. Slovenska hiša bo poleg sprejemom slovenskih dobitnikov kolajn namenjena tudi poslovnim srečanjem in tujim delegacijam. »Veseli nas, da bomo lahko slovensko kulinariko predstavili tudi tujim gostom in tako še dodatno pomagali pri prepoznavnosti Slovenije na svetovnem gastronomskem zemljevidu,« razlaga Luka Jezeršek.
Jezeršek gostinstvo bo v sodelovanju z najboljšo slovensko kuharsko mojstrico in prejemnico treh Michelinovih zvezdic Ano Roš in njeno ekipo iz Hiše Franko v Slovenski hiši pripravilo prav posebno postreženo kosilo za izbrane goste. Tokrat bo v Parizu prisotna kar 23-članska ekipa strokovnih sodelavcev Jezeršek gostinstva. Poleg kuharskega in strežnega osebja bodo Jezerškovi s seboj vzeli tudi štiri perspektivne študente, izbrane na razpisu »Z Jezerški v Slovensko hišo 2024«, ki ga izvajajo za promocijo gostinskega poklica med mladimi. Na strokovno-delovno ekskurzijo v Slovensko hišo v Pariz bodo tako odšli Alja Potočar, Eliza Busija, Aljaž Ritmanič in Luc Jan Slapar.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.