blagajna, denar, kraja
Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske spretnosti

grad-poženik
Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega sodelavca Urške Klakočar Zupančič

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vzdušje v Stuttgartu na vrhuncu, slovenski navijači glasni in razpoloženi

16. 6. 2024; 10.14
Avtor: Katja Kaja Mejač
Euro 2024, Stuttgart

Cene piva se na uradnih navijaških conah gibljejo okoli 6,5 € (pol literški kozarec) foto: KKM

V Nemčiji se danes tudi za Slovenijo uradno začenja letošnje evropsko prvenstvo v nogometu. Slovenski navijači pa so vtis že včeraj pustili na lokaciji današnje prve tekme. Kakšne pa so cene hrane in pijače v navijaških conah?

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri s tekmo proti reprezentanci Danske začela svoje drugo evropsko prvenstvo in prvo po letu 2000, ko so igrali na Nizozemskem. Predvsem zaradi bližine tokratnih nemških prizorišč (današnji Stuttgart in četrtkov München, kjer bo Slovenija igrala proti reprezentanci Srbije, sta brez težav dosegljiva z avtomobilom) pa so te dni v državi gostiteljici tokratnega prvenstva tudi številni slovenski navijači. Ti so navijaške cone v Stuttgartu zavzeli že včeraj, ko so sicer številčnim danskim navijačem pokazali, da jih bo na tekmi težko preglasiti. 

Euro 2024, Stuttgart foto: KKM

Slovenski navijači že zavzeli Stuttgart foto: KKM

Čeprav je bilo čez dan videti, kot da bodo imeli glavno besedo navijači prvih nasprotnikov Slovenije, so proti večernim uram glavno mesto nemške zvezne dežele Baden-Württemberg zavzeli številni podporniki naših fantov, ki so se že dan pred prvo tekmo odpravili na tudi več kot 700 kilometrov dolgo pot. Glasno prepevanje slovenskih pesmi in vzklikanje sicer v zadnjih tednih kontroverznega vzklika 'Kdor ne skače, ni Sloven'c', je v resnici zacelilo tudi rane nekaterih hrvaških navijačev, ki niso sprejeli visokega poraza proti Španiji. So pa se v športnem duhu v glavni navijaški coni v Stuttgartu na trgu Schlossplatz, kjer je na voljo tudi ogled tekem na velikih ekranih, pridružili opaznim Slovencem in še naprej uživali v vzdušju evropskega nogometnega prvenstva. 

Kakšne so cene? 

Tradicionalna nemška jed käsespätzle, 8,5 € foto: KKM

Seveda številne zanima, koliko bo posameznik moral odšteti predvsem za vrček hladnega piva in pa, kaj si lahko v navijaških conah sploh še privošči. Nemci so se na tem področju v resnici kar izkazali. Poleg njihovih klasičnih jedi primernih za ulično prodajo, v navijaških conah v resnici predstavljajo pestrost svoje kulinarike. Käsespätzle, presta, Bratwurst (pečenica) in Currywurst ter druge klobase, ki so v Nemčiji zelo pogosto na meniju ... Na voljo pa so tudi jedi iz krompirja, kebab in tudi burek (sicer krompirjev in špinačni). Na voljo pa so tudi številne sladice, priloge in druge jedi. Kaj pa cene? 

Največjo in najbolj raznoliko ponudbo imajo ravno v glavni coni na trgu Schlossplatz, kjer boste za pol litra piva odšteli 6,5 €, enaki sta tudi ceni brezalkoholnega piva in radlerja. Če vzamete literški vrček pa privarčujeta 0,5 €. Pol litra vina je 7 €, brezalkoholni sokovi 5,5 € in voda 5 €. Brezplačna tekoča pitna voda je sicer na voljo tudi po različnih točkah po navijaški coni. Za kebab boste odšteli 8 €, käsespätzle stanejo 8,5 €, zrezek 7 €, ocvrt krompirček 6 €, cene klobas pa se začnejo pri 6,5 €. Opazili smo, da so predvsem cene pijač v drugih treh conah približno 0,5 € cenejše, hkrati pa je tudi ponudba v drugih treh nekoliko okrnjena in tudi drugačna. 

Cenik nekatere hrane v navijaški coni v Stuttgartu. foto: KKM

Cena pijače foto: KKM

prejšnji članek
Aleš Valič ohranja lepe spomine
Svet slavnih
Aleš Valič ohranja lepe spomine
naslednji članek
MasterChef: Ozadje Karimovih cvetličnih srajc
Resničnostni šovi
MasterChef: Ozadje Karimovih cvetličnih srajc