asteroid
Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega igrišča

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Danica Lovenjak že drugič diplomirala

24. 6. 2024; 08.00
Avtor: K.M.
Danica Lovenjak

Danica Lovenjak foto: Osebni arhiv

»Ta teden sem drugič v življenju diplomirala, tokrat iz,« je na družbenem omrežju zapisala Danica Danica Lovenjak se je na družbenem omrežju pohvalila z novim dosežkom v svojem življenju.

Postala je namreč Sommelier prve stopnje, kar je te dni uspelo še enemu slovenskemu znanemu obrazu. Isti izpit je namreč opravil David Urankar. »Ta teden sem drugič v življenju diplomirala, tokrat iz ljubezni do vina. Sommelier 1. stopnje je nov naziv, na katerega sem nadvse ponosna,« je na družbenem omrežju ob fotografiji z diplomo zapisala Lovenjakova in dodala:

»Že v stari Grčiji je Evripid pametno rekel, da kjer ni vina, ni ljubezni. O tem, kako radi imamo Slovenci svoje vino, pričajo številne ljudske pesmi in celo himna Zdravljica. V Mariboru je tudi dom najstarejše vinske trte na svetu, saj je žametovka ali modra kavčina potrjeno stara vsaj 450 let. Tudi zaradi tega se mi zdi izjemno pomembno, da se Slovenci izobražujemo o vinu. Šola Sommelier Master mi je dala ogromno novega znanja o vinu, veliko pa je bilo tudi praktičnih znanj in vaj. Moja čudovita profesorja Majda Debevc in Edvard Kužner sta poskrbela, da so bila čisto vsa predavanja izredno zanimiva. Naj bo vsak trenutek, ki ga preživimo ob kozarcu vina, poln radosti, prijateljstva in sreče.«

Danica je sicer uradno diplomirala že leta 2012 na Fakulteti za družbene vede z diplomo Vidik učinkovitosti različnih orodij za promocijo knjige.

prejšnji članek
Kdaj se na male ekrane vrača šov Slovenija ima talent?
Resničnostni šovi
Kdaj se na male ekrane vrača šov Slovenija ima talent?
naslednji članek
Slovenski košarkar zasnubil svojo izbranko
Svet slavnih
Slovenski košarkar zasnubil svojo izbranko