magnifico
Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega travnika,« šli bodo do konca, razmišljajo o tožbah

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nova pustolovščina: Igra pobega v Kekčevi deželi

26. 6. 2024; 01.00
Avtor: STA
misija-elixir-kekec-900x600-velik-logo

Novo doživetje v Kekčevi deželi foto: Promo foto

Agencija Julijana v sodelovanju s podjetjem Enigmarium danes v okviru Kekčevih dni v Kranjski Gori odpira novo igro pobega Misija Eliksir. Igrificirano doživetje v Kekčevi deželi bo sodelujočim ponudilo pustolovščino v naravi.

Kot so sporočili snovalci novega kranjskogorskega turističnega produkta, je Kekec pomemben del slovenske kulturne dediščine, zato v Agenciji Julijana že od leta 1991 oživljajo to zgodbo z različnimi aktivnostmi. Zasnovali so tematski park Kekčeva dežela, ki s svojimi junaki vsako leto privabi številne šolske in vrtčevske skupine.

Z novo pustolovščino pa želijo pritegniti tudi odrasle. Tako so se lotili sodelovanja z ljubljanskim podjetjem Enigmarium, ki je ustvarilo že več kot 30 iger, pri oblikovanju edinstvenih turističnih doživetij pa združuje igrivost in lokalno zgodovino, mite ter legende. Sodeluje z muzeji, mesti in drugimi partnerji ter je prejemnik različnih priznanj. Njegove igre pobega so vsako leto nominirane na listo najboljših iger pobega na svetu Terpeca.


Inovativne igre pobega privabljajo vse več obiskovalcev z vsega sveta, zato so v Enigmariumu prepričani, da lahko igra pobega Misija Eliksir postane nova turistična atrakcija Kranjske Gore. Nagovarja tako domače kot tuje goste, saj jo je moč igrati v slovenskem ali angleškem jeziku.

Igra, ki ekipo od dveh do štirih igralcev stane 100 evrov, traja približno eno uro, nezahtevna krožna pot je dolga manj kot dva kilometra. Kot poudarjajo v Enigmariumu, novo igro pobega na prostem odlikujejo neokrnjena narava, privlačna zgodba in izvirne uganke. Udeležence na planinskih travnikih in v gozdu čakajo presenetljivi izzivi, planinske živali, skrivnostni tuneli in gorski tobogani.


Zgodba igre govori o temačni sili, ki je zajela še zadnji kotiček neokrnjene narave in zastruplja vse na svoji poti. Ljudje postajajo grabežljivi, pohlepni in egoistični. Tudi Bedanc postaja vse bolj zloben in si želi polastiti dragocenega recepta za Eliksir razsvetljenja, ki lahko edini reši deželo. Teta Pehta ga je skušala skriti pred Bedancem tako, da je za pomoč prosila Kekca. Vendar je ta izginil in vse, kar je ostalo, je njegova torba z zapiski in pripomočki. Misija je tako najti sestavine za eliksir.

prejšnji članek
Kako s sivko popestriti napitke in jedi?
Kulinarika
Kako s sivko popestriti napitke in jedi?
naslednji članek
Po treh letih konec zakona znanega podjetnika
Svet slavnih
Po treh letih konec zakona znanega podjetnika