baby lasagna
Lady

Vsak tatu je bil premišljen

rok-snežič
Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Po mesecih govoric uradno: Siddharto zapušča dolgoletni član

4. 7. 2024; 10.27
Avtor: K.M.
cineplexx, Siddharta

Siddharta foto: M24

Skupina Siddharta že mesece nastopa brez klaviaturista Tomaža Okrogliča. Zdaj so tudi uradno potrdili, da se njihove poti razhajajo.

"Glasbena skupina Siddharta in njen dolgoletni član Tomaž Okroglič sporočajo, da po mnogih letih skupnega glasbenega ustvarjanja prijateljsko zaključujejo sodelovanje. Primož Benko, Tomi Meglič, Boštjan Meglič in Jani Hace bodo še naprej skupaj ustvarjali glasbo in nastopali kot Siddharta, Tomaž Okroglič pa se poslavlja kot član skupine in se podaja novim izzivom naproti. Siddharta je v dosedanji sestavi ustvarila številne uspešnice in izvedla nepozabne koncerte, sedaj pa vstopa v novo obdobje glasbenega ustvarjanja in svojim zvestim oboževalcem obljublja nove glasbene poslastice," je zapis, ki ga je Tomaž objavil na svojem Facebook profilu in dodal: 

"Tomaž Okroglič ostaja zavezan glasbi, a se bo na svoji novi poti posvetil tudi drugim področjem, ki ga zanimajo. Primož, Tomi, Boštjan, Jani in Tomaž se zahvaljujejo oboževalcem za dolgoletno podporo in zvestobo, drug drugemu pa želijo vse dobro in veliko uspehov na nadaljnji ustvarjalni poti." Pod zapisom so podpisani vsi člani skupine vključno s Tomažem. Identično objavo je na družbenem omrežju objavila tudi priljubljena slovenska skupina. 

Siddharta in Tomaž so nazadnje skupaj nastopili novembra v Stožicah, kjer so s tri ure in pol dolgim koncertom zaznamovala 20. obletnico izida albuma Rh-. Marca je skupina predstavila nov album, na predstavitvi pa z njimi ni bilo Tomaža, ki je bil odsoten tudi z odrov. Takrat smo na založbo Nika poslali tudi vprašanje o tem, zakaj je bil Tomaž odsoten, a uradnega odgovora nismo dobili. Tomaž se je skupini sicer pridružil pri ustvarjanj albuma ID, skupina pa je sicer uradno delovala že nekaj let prej. 

"Pozdravljen, po predstavitvi novega albuma in po lansiranju videospota se pojavlja vprašanje, kam je »izginil« Tomaž Okroglič Rous, ki ga ni bilo niti na koncertu v Kopru. Imamo kakšno uradno pojasnilo? Obrazložitev? Verjetno ni za pričakovati, da bo izostanek ostal neopažen, glede na to, da se vprašanja pojavljajo pod vsemi objavami," je bilo naše vprašanje, ki smo ga poslali na založbo. Odgovor pa je bil: "Na vprašanje glede Tomaža žal nimam nobenega komentarja, čakam(o) udeležene, da nam povedo, kaj in kako."

Na odgovor smo tako čakali štiri mesece. 

Tomaž Okroglič Rous ostaja v glasbi.

Tomaž Okroglič Rous ostaja v glasbi. foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Žiga Lakner: Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo
Svet slavnih
Žiga Lakner: Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo
naslednji članek
MasterChef: Jure o drugi plati slavne kuharije
Resničnostni šovi
MasterChef: Jure o drugi plati slavne kuharije