Svet slavnih
 

Oto Pestner s številnimi gosti navdušil razprodane Križanke

26. 8. 2024; 21.00
Avtor: K.M.
oto-pestner

Oto Pestner foto: SR

Eno izmed najbolj znamenitih koncertnih prizorišč v Ljubljani je v petek oživelo v ritmih ljubezni in nostalgije, ko je na oder ob svojem samostojnem koncertu stopil veliki mojster in legenda slovenske glasbe Oto Pestner.

Razprodane ljubljanske Križanke ne le potrjujejo Pestnerjevo priljubljenost, temveč tudi njegovo sposobnost povezovanja različnih generacij med seboj s svojo glasbo. Koncerta so se udeležili mlajši in starejši obiskovalci, ki so dokaz, da glasba uspešno premaguje generacijske razlike in ustvarja skupno izkušnjo za ljudi vseh starosti. Občinstvo je bilo tako priča čarobnemu večeru, kjer so se prepletali spomini in melodije, ki so nas popeljale nazaj v nepozabne trenutke. Oto je s svojo karizmo, močnim glasom, ki ga premorejo le redki ter obdan s svojimi damami ustvaril prav posebno intimno vzdušje.

Številni gosti in prenovljena zasedba New Swing Quarteta

Oto je koncert odprl s prefinjenim korakom in ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana. Pod odrom ga je pričakalo navdušeno občinstvo. S toplim nasmehom in iskrenim pozdravom je takoj vzpostavil posebno vez in vsem prisotnim izrekel dobrodošlico. S skrbno izbranim repertoarjem je prepletel svoje najljubše klasike, ki so zaznamovale njegovo bogato kariero, s prisotnostjo "njegovih dam" pa je še dodatno popestril večer. Na odru so ga spremljale izjemna Irena Vrčkovnik, Nataša Mihelič, skupina Chicas, Teya, Saša Lešnjak ter Kathy McGowen. Vsaka pesem, ki so jo zapele je bila poglobljena s pripovedjo, kar je dodatno ustvarilo prijetno izkušnjo in vzdušje na koncertu.

Z Otom je zapela tudi Irena Vrčkovnik. foto: Media Partner Agencija

Oto Pestner in skupina Chicas foto: SR

Pestner ni pozabil niti na presenečenja in na oder povabil svojo prenovljeno zasedbo New Swing Quarteta. Na odru so bili tako trije obstoječi člani skupine ter nov obraz Mike Orešar, vsestranski glasbenik, kitarist in producent. Bili so samozavestni in izredno usklajeni, v njih pa je bilo znova začutiti strast in energijo, ki smo jo bili vajeni. Oto je za na konec pripravil še zadnje presenečenje večera in na odru se mu je pridružil Alpski kvintet, katerega član je še danes. S tem je ponovno pokazal svojo izjemno vsestranskost in sposobnost povezovanja različnih glasbenih zvrsti.

Ganljiv trenutek

Ena izmed najbolj ganljivih točk je bila zagotovo zadnja skladba večera "30 let", ki je izšla že leta 1977 in je del albuma "Največji uspehi". Vse prisotne različnih generacij je ganila do solz in popeljala v čarobno popotovanje v preteklost. Ob koncu skladbe je občinstvo z navdušenjem in stoječimi ovacijami dokazalo, da Oto Pestner še vedno ostaja eden izmed najbolj priljubljenih in spoštovanih glasbenikov v Sloveniji.

prejšnji članek
Slovenija je odlagališče za pridelke zelenjave iz tujine
Kulinarika
Slovenija je odlagališče za pridelke zelenjave iz tujine
naslednji članek
Festival Panč z zaključkom nasmejal razprodano grajsko dvorišče
Svet slavnih
Festival Panč z zaključkom nasmejal razprodano grajsko dvorišče

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.