Svet slavnih
 

Firbci v manj kot mesecu dni do dveh milijonov ogledov

28. 8. 2024; 19.00
Avtor: K.M.
Izšla je slovenska različica uspešnice Brajde, ki so jo skupaj pripravili Firbci in Lima Len

Izšla je slovenska različica uspešnice Brajde, ki so jo skupaj pripravili Firbci in Lima Len. foto: Veseljak

Slovenska skupina Firbci je nedavno naredila izjemen karierni korak, ko so pripravili slovensko različico poletne uspešnice "Brajde".

Tudi slovenska priredba je namreč takoj naletela na pozitivne odzive in v manj kot mesecu dni presegla dva milijona ogledov videospota. Pesem, ki so jo Firbci in izvajalec originalne hrvaške različice Lima Len izdali v slovenskem jeziku, saj tudi hrvaški glasbenik poje v slovenščini, je na platformi YouTube v manj kot 24 urah presegla 200 tisoč ogledov videospota. Trend je bil izjemno uspešen, saj je videospot v manj kot mesecu dni že presegel dva milijona ogledov. S tem so Slovenci ne le postavili nov mejnik, ampak se tudi postavili ob bok številnim znanim slovenskih glasbenikom. "Hvala vsem za vse komentarje, delitve, všečke, oglede. Neverjetni ste," so glasbeniki zapisali na družbenih omrežjih.

"Firbci česa takšnega še nismo doživeli, odzivi so res odlični. Nekaj norega je to. Nekaj je tudi tistih komentarjev, ki jih neradi vidimo, a večina je pozitivnih, pohvalili so nas številni glasbeni kolegi in pesem delili na svojih družbenih omrežjih," je že na dan izida v Židanem popoldnevu na Veseljaku povedal član Firbcev Jakob Končina. Med gostovanjem pa sta z Jako Šinkovcem tudi razkrila, zakaj so se sploh odločili, da pripravijo slovensko priredbo hrvaške uspešnice.

"Od Lima Lena smo dobili kontakt kakšne tri dni zatem, ko je hrvaška pesem izšla. Ta nam je takoj zadišala, videli smo se v njej, všeč nam je bila in smo si rekli, da kaj pa, če bi mi izdali slovensko različico. Lima smo povabili, da bi zapel v slovenščini in je bil za in takoj za akcijo. Celoten projekt smo izpeljali samo v tednu dni," sta še povedala na Veseljaku. 

prejšnji članek
Jasna Kuljaj se vrača na male ekrane
Svet slavnih
Jasna Kuljaj se vrača na male ekrane
naslednji članek
Ekskluzivno: Še en Modrijan bo postal očka
Svet slavnih
Ekskluzivno: Še en Modrijan bo postal očka

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.