Svet slavnih
 

Gregor Poljanec - Kirsch: dekleta ga obožujejo, moški mu zavidajo

6. 10. 2024; 11.00
Avtor: Tjaša Platovšek / revija Lady
image00001

Gregor Poljanec - Kirsch foto: Osebni arhiv

Gregor Poljanec - Kirsch je nekdanji vojak, ki ga danes lahko spremljamo tudi kot del strokovne ekipe v resničnostnem šovu Življenje na tehtnici. Je pa še marsikaj drugega – je strasten popotnik, človek ekstremov, velik gurman in ljubitelj vsega lepega.

Aktiven pa ni le vsakdan Gregorja Poljanca - Kirscha, temveč je bilo prav takšno tudi njegovo otroštvo. »Bilo je zelo lepo, športno obarvano, veliko sem bil v naravi, se udejstvoval v različnih aktivnostih, kot so planinski krožek, prosto plezanje, treniral sem smučanje in kolesarjenje. Veliko časa sem preživel tudi s starimi starši pa tudi starši so me vedno pri vsem podpirali in to velja še danes, zato sem v zelo dobrih odnosih z njimi,« pove Kirsch. Čeprav se zdi, da ima vse stvari v življenju do potankosti načrtovane, pravi, da zna biti tudi spontan. »Res je, da mi je vojska dala veliko discipline. Včasih sem bil bolj strukturiran in sem se bolj držal načrta, kar pa se ni izkazalo za najboljšo stvar, zato zdaj stvari delam po občutku.«

Ena od njegovih spontanosti je bilo tudi potovanje v Argentino. »S prijateljico Klavdijo sediva na terasi, pijeva penino, razpravljava o potovanjih in mi reče, da bi moral iti na potovanje v Argentino. Meni ta stvar 'zavibrira' in naslednji dan brez predhodnega načrtovanja kupim letalsko karto za potovanje, ki je trajalo pet tednov,« obudi spomin. Pravi, da je tudi sicer človek ekstremov. »Tisti, ki me zdaj spoznajo takšnega, kot sem, s to energijo, si denimo ne predstavljajo, da sem bil toliko časa v specialnih enotah in da sem delal različne operacije po Afriki in Afganistanu, od medicine do visoko tveganih aretacij in drugih ekstremnih stvari.«

Gregor Poljanec Kirsch foto: osebni arhiv

Ni zagovornik asketskega življenja

Kirsch, ki ga ljudje na vsakem koraku sprašujejo ne le po trenerskih, temveč tudi po prehranjevalnih nasvetih, je velik gurman. »Jem čisto vso hrano, razen kakšnih burgerjev iz hitrih restavracij in podobne visoko nekakovostne prehrane. Jem, kakor čutim in kot zahteva moje telo.« In če kdo misli, da se nikoli ne pregreši, se moti, seveda pa mora biti vse v mejah normale. »Tudi kokakola ali kaj podobnega je na vsake toliko časa dobra. Nisem zagovornik asketskega življenja, tako da če pridem kam na obisk in je tam čips, jem tudi čips, medsebojni odnosi so prav tako pomembni kot prehrana, dober spanec, šport in preostale stvari. Razmerje 80/20 je v redu.«

Veliko mu pomeni tudi estetika. »Rad imam lepe stvari, rad imam pospravljeno in čisto pa tudi luksuz, čeprav uživam tudi v ekstremnem neluksuzu. (smeh) Vedno si skušam narediti izkušnjo lepo in potegniti iz nje kar največ. Tako sem spal v zelo razkošnih sobah, po drugi strani pa tudi v afriški puščavi na tleh med pajki in kačami. (smeh) Rad imam tudi lepe in kakovostne obleke. Kako se oblečeš, je tudi izraz samospoštovanja in spoštovanja do drugih. Žalostno je, da današnji moški večinoma nimajo niti ene obleke doma – če izključimo poročno. Tudi kar zadeva hrano, si skušam vedno lepo pripraviti prostor in sam krožnik. Ne vzame veliko časa, učinek za dušo pa je veliko boljši,« nam razkrije.

Gregor Poljanec Kirsch foto: Zaslonski posnetek

Veliko je ugibanj tudi o tem, ali je v zvezi in zaljubljen. »Nisem, nisem … Pride čas tudi za to,« malce skrivnostno namigne. Pri dekletu mu je najpomembnejša energija. »Pa dobra komunikacija in to, da imava nekaj skladnosti v življenjskem slogu,« pravi Kirsch, ki je tudi s svojimi nekdanjimi partnericami v dobrih odnosih, sicer pa ugotavlja, da ima v zadnjem obdobju veliko več ženskih prijateljic kot moških. »Včasih sem bil kot vojak bolj v moški družbi, zdaj pa mi prija ženska energija, tudi kar zadeva potovanja. Veliko moškim ni do teh aktivnosti tako kot meni, recimo, da na potovanju zjutraj bolj zgodaj vstanem in grem na ogled mesta, pa na kavo, kakšne tečaje, delavnice … Zdi se mi, da moški nimajo toliko energije za te stvari. Da ne govorim o organizaciji, običajno moram jaz za vse skrbeti,« se še nasmeji.

Navdušujejo ga noži

Vse bolj je javnosti na očeh ne le kot del strokovne ekipe resničnostnega šova Življenje na tehtnici, temveč tudi kot vplivnež. »Trenutno je moje življenje super, ampak do tega sem moral priti. Zelo sem miren in uživam v tem, kar delam. V preteklosti ni bilo tako. Predvsem ko sem končal vojaško kariero, sem moral kar veliko delati na sebi, da sem se vpeljal v ta civilni svet in v svojo samostojno pot.«

V pogovoru nam razkrije tudi enega od svojih zanimivih konjičkov – navdušujejo ga namreč noži. »Noži so nepogrešljiv del v kuhinji in vedno morajo biti ekstremno ostri. Drugače pa imam rad veliko stvari: rad potujem, spoznavam nove kulture, grem v opero, muzej, kuham, rad mešam koktajle, grem v naravo v hribe, se izobražujem, predavam … Veliko stvari je, rad imam predvsem življenje, v vsem, kar delam, skušam uživati. Da se! Ne nazadnje mi prija tudi pospravljati in likati.« (smeh)

Od glasbe ga ob jutrih najbolj pritegne jazz, potem pa žanr izbira glede na svoje počutje. »Zvečer pa denimo zasedba Cigarettes After Sex, Jimmy Jazz, zelo rad imam tudi italijanske popevke in opero.« Pa jih rad posluša sam ali v družbi? »Oboje je potrebno. Ampak ko je preveč družbe, dogodkov in tujih energij, mi res prija biti sam. Takrat se odpravim v hribe, da najdem spet svoj center. Ko začnem izgubljati center, vem, da moram iti v naravo. V življenju je pomembno, da se spremljamo in da damo telesu to, kar potrebuje.« Mir v sebi in svoboda sta zanj največji vrednoti.

Videl je že precej sveta, a Bled, kjer živi, ima zanj posebno mesto. »Zelo mi je blizu in zelo rad tečem okoli jezera ali pa grem na sup, na kavo … Všeč mi je v vseh letnih časih. In čeprav se ljudje pogosto pritožujejo, ker je zlasti poleti poln turistov, je meni prav to všeč, saj prinesejo lepo energijo. Vsak človek jo oddaja in hitro čutimo, v kakšni vibraciji je. Turisti pridejo sem uživat in se sprostit, zato imajo večinoma dobro vibracijo in to se prenaša na sam kraj,« še pojasni Kirsch, ki si vsake toliko rad privošči tudi znamenito blejsko kremno rezino.

* Objavljeno v reviji Lady, št. 39, 25. 9. 2024. 

prejšnji članek
Kdaj se vam splača upokojiti?
Svet slavnih
Kdaj se vam splača upokojiti?
naslednji članek
Ranko Babić: Nisem še sprejel, da moje telo počasi izgublja moč
Svet slavnih
Ranko Babić: Nisem še sprejel, da moje telo počasi izgublja moč

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.