Svet slavnih
 

Ines Erbus o odnosu z očetom

8. 10. 2024; 11.18
Avtor: K.M.
Ines Erbus, Ranjeno srce

Ines Erbus je z glasbo povezana že od malih nog. foto: Matic Gabriel

Ines Erbus letos praznuje desetletje samostojne kariere. Glasbo pa je vzljubila tudi zaradi očeta Dušana Erbusa, sicer pevca in glasbenega producenta.

Ines Erbus je svojo prvo pesem v slovenščini Ranjeno srce, sicer priredbo uspešnice Foxy Teens, kjer je pet leto delovala tudi sama, predstavila tudi na Veseljaku. Voditelja Janjo Ulaga in Nejca Drobniča pa je zanimalo kako se je začela njena ljubezen do glasbe. "Oče mi je povedal,k da se je najprej se je začelo tako, da semnastopala v maminih petkah s krtačo v rokah. Potem sem nastopala za sosede in vse družinske člane. Pa se je nekako obdržalo, očitno je v krivi," je Ines Erbus povedala med gostovanjem na Veseljaku.

Spregovorila pa je tudi o odnosu z očetom. "Zelo mi je bil v pomoč. Očetu sem zelo hvaležna in še danes ga vprašam za nasvet, komu pa boš najbolje razumel kot očiju." 

Njen oče je sicer glasbeni Duško Erbus "Dokaj hitro je pokazala zanimanje za glasbo in petje. Najprej skozi igro, kasneje sem opazil res prave tone. S sedmimi leti smo jo dali v otroški zbor RTV Slovenija, kjer je naslednje leto že postala solistka. Moja podpora je bila dobrodošla tam nekje do 2017, potem se je popolnoma osamosvojila in ni rabila več nasvetov. Zato se zdaj največkrat srečava v družinskem tonskem studiu, kjer snemava za risanke in druge vokale," je Veseljaku o začetku glasbene kariere svoje hčere zaupal Duško Erbus in svoji hčeri namenil tudi lepe besede: "Ob desetletnici kariere ti iskreno čestitam, dobro si to izpeljala. Ampak tvojih prvih deset le šele prijaha, zato ti na tej poti želim varno in vse dobro."

prejšnji članek
Se Kanye West res ločuje?
Svet slavnih
Se Kanye West res ločuje?
naslednji članek
Kako se danes razumeta Helena Blagne in Nace Junkar?
Svet slavnih
Kako se danes razumeta Helena Blagne in Nace Junkar?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.