Svet slavnih
 

Kaj je to kopun? Nuša Derenda ga obožuje ...

13. 12. 2024; 19.00
Avtor: Alenka Sivka
Posnetek zaslona -Nuša- 2024-12-10 161307

Krožnik je bil odličen, Ajda, Nuša in Stefan pa so prijetno klepetali in uživali ob jedi. foto: VR produkcija

Če kdaj prebirate starejše romane in tam piše, da so se na pojedinah basali s kopuni, pa niste vedeli, kaj je to, je sedaj ta skrivnost razkrita ...

 V oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko spremljate na TV Veseljak Golica in na Aktual TV, je Ajda Mlakar pojasnila, da je to »obrezan« ali »kastriran« petelin. In v gostilni Kunst v Leskovcu pri Krškem, ki jo je voditeljica obiskala, so kopuni redno na meniju. Kopuni in krškopoljci, oboji iz proste reje.

Tudi zaradi tega je chef Stefan Ledenčan dal v pečico kopuna in krškopoljca, kopuna kar celega, od krškopoljca pa je vzel samo steak ali T bone. Zraven je postregel gratiniran krompir, narastek iz mlincev in dušeno rdeče zelje. »Ajda je zelo pridna in če bom imel kdaj gnečo, jo bom spet povabil v kuhinjo«, je Stefan pohvalil Ajdo. Natakar Nejc Petan pa je Stefana pohvalil, da je za hece, a če Nejc s heci pretirava, ne dobi malice.

Skrita gostja je bila Nuša Derenda, ki je na okusno pojedino prinesla svojo dobro energijo. Obujala je spomine na leta, ko je nastopala prav v tej gostilni. V njej je tudi pisano opremljena soba z njenim imenom. Tudi kopuna Nuša od nekdaj obožuje. V to gostilno pa vedno rada pride, četudi samo na kavo.

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00, ponovitev v soboto ob 20.00 in prav tako v ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak Golica, ponovitev v nedeljo ob 20.00.

Stefan je pohvalil Ajdino pomoč v kuhinji. foto: VR produkcija

Recept:

za pečenega kopuna

  • 1 kopun (ali večji piščanec)
  • sol
  • poper
  • za gratiniran krompir
  • 600 g krompirja
  • 4 dl sladke smetane
  • sol

za narastek iz mlincev

  • 300 g mlincev
  • 3 jajca
  • 4 dl sladke smetane
  • ½ gomoljne zelene
  • 2 korenčka
  • 1 žlica peteršilja
  • 1 ščepec timijana
  • 2 žlici drobtin
  • olje

/ foto: VR

za dušeno rdeče zelje

  • ½ glave rdečega zelja
  • 2 jabolki
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 žlička cimeta
  • olje
  • sol

Ajda je prinesla nekaj sestavin, a chef Stefan jih je dopolnil s kopunom in krškopoljcem. foto: VR produkcija

/

/ foto: VR

/

/ foto: VR

prejšnji članek
Takole izdelujejo cimetove paličice
Zdravje
Takole izdelujejo cimetove paličice
naslednji članek
Nino Ošlak: Čutil sem, da moram dati nekaj več
Svet slavnih
Nino Ošlak: Čutil sem, da moram dati nekaj več
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.