Svet slavnih
 

Kuharica Ana: Kuhanje je pomembna veščina za življenje

29. 12. 2024; 17.00
Avtor: Nina Keder / revija Lady
ana zontar kristanc 1

Ana Žontar Kristanc z družino foto: osebni arhiv

Ani Žontar Kristanc sinova pogosto priskočita na pomoč pri pripravi jedi.

Osrednji prostor pri Ani doma je kuhinja, kar vidita tudi sinova, ki ji velikokrat rada pomagata pri pripravi jedi: »Oba rada sodelujeta in se učita. Kuhanje se mi na splošno zdi pomembna veščina za življenje. Moraš si znati pripraviti neki topel obrok, to je izjemno pomembno pri odraščanju. Znata pripraviti že kar nekaj jedi, sta res spretna. Znata si na primer narediti palačinke, umešana jajčka, solate, ješprenj, omake za testenine, tudi zajtrk si sama pripravita.«

Ena njunih najljubših jedi, ki jo sama pripravita, so ravno palačinke: »Imamo 'plonk listek' s hitrim receptom na hladilniku in fanta jih potem sama naredita. Ob koncih tedna jih naredita za zajtrk. Mi jim rečemo zdrave palačinke in nekajkrat na leto me prepričajo, da so tudi nezdrave. Imamo namreč pravilo: ena je z marmelado, druga je potem lahko s čokolado. Palačinke delamo iz polnozrnate moke, brez sladkorja, z več jajci, z 8 do 10 jajci, ker mi je všeč takšna tekstura, ker je bolj tortasta, jajca pa so tudi naravni proteini, zato z njimi nikoli ne varčujem. Prav tako palačink ne delamo z mlekom, temveč z mineralno vodo, in ko jih delamo, jih naredimo dvojno, tako da jih potem jemo še dva dni. Včasih potem naredim še gratinirane s skuto ali kaneleone.«

 Novica je bila objavljena v reviji Lady št. 51, 18. 12. 2024.

prejšnji članek
Glenn Close stoji ob stranu sestri in nečaku, ki se soočata z duševno motnjo
Svet slavnih
Glenn Close stoji ob stranu sestri in nečaku, ki se soočata z duševno motnjo
naslednji članek
Zakaj so tisti, ki so v življenju trpeli, pogosto boljši ljudje?
Zdravje
Zakaj so tisti, ki so v življenju trpeli, pogosto boljši ljudje?
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.