Ana Žontar Kristanc z družino foto: osebni arhiv
Osrednji prostor pri Ani doma je kuhinja, kar vidita tudi sinova, ki ji velikokrat rada pomagata pri pripravi jedi: »Oba rada sodelujeta in se učita. Kuhanje se mi na splošno zdi pomembna veščina za življenje. Moraš si znati pripraviti neki topel obrok, to je izjemno pomembno pri odraščanju. Znata pripraviti že kar nekaj jedi, sta res spretna. Znata si na primer narediti palačinke, umešana jajčka, solate, ješprenj, omake za testenine, tudi zajtrk si sama pripravita.«
Ena njunih najljubših jedi, ki jo sama pripravita, so ravno palačinke: »Imamo 'plonk listek' s hitrim receptom na hladilniku in fanta jih potem sama naredita. Ob koncih tedna jih naredita za zajtrk. Mi jim rečemo zdrave palačinke in nekajkrat na leto me prepričajo, da so tudi nezdrave. Imamo namreč pravilo: ena je z marmelado, druga je potem lahko s čokolado. Palačinke delamo iz polnozrnate moke, brez sladkorja, z več jajci, z 8 do 10 jajci, ker mi je všeč takšna tekstura, ker je bolj tortasta, jajca pa so tudi naravni proteini, zato z njimi nikoli ne varčujem. Prav tako palačink ne delamo z mlekom, temveč z mineralno vodo, in ko jih delamo, jih naredimo dvojno, tako da jih potem jemo še dva dni. Včasih potem naredim še gratinirane s skuto ali kaneleone.«
Novica je bila objavljena v reviji Lady št. 51, 18. 12. 2024.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.