foto: KKM
Zakaj smo nekje vmes pozabili na lastno kulinarično tradicijo in inovativnost ter v vsakodnevne domače in restavracijske jedilnike vnesli samo tuje ideje in tuje tradicionalne jedi? V poplavi cezarjevih solat, burgerjev in mehiške ali grške hrane je včasih prav osvežujoče pojesti nekaj, kar je nastalo izpod rok slovenskih kuharjev.
Naj burgerje nadomestijo žemljice, takšne, kakršne pripravljajo v Gostilni Maribor, kjer se osredotočajo predvsem na domačo štajersko kulinariko in tradicijo.
Kakšna je torej mariborska tradicionalna različica burgerjev v kombinaciji s sendviči? Preprosta kombinacija žemljice - ravno prav zapečene, narezane govedine ali svinjine (štiri dni ju razsoljujejo, en dan dimijo in en dan počasi pečejo), za vegetarijance tudi pečen sir za žar, dodatki in posebne omake. Lično postreženo v slogu nivoja najboljših restavracij po svetu.
Odlična kombinacija doma, tradicije, zgodovine in okusov. Odlična izbira za okusno kosilo, drugačno malico ali popestritev kvalitetnega druženja s prijatelji.
Koncept mariborske žemljice nam je v sklopu projekta Foodcards from Slovenia postregel in predstavil chef Gregor Jager, ki je zbranim odlično približal koncept inovativne ideje.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.