pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Doživel šok: Lahko je srečen, da sploh hodi

27. 1. 2019; 10.00
Avtor: E.J. Zvezde
pesem

Peter Poles se spomladi vrača na male zaslone kot voditelj priljubljene plesne oddaje Zvezde plešejo. foto: Miro Majcen

Dan najlepših sanj in Zvezde plešejo sta oddaji, ki ju vodi Peter Poles. A preden si je začel kruh služiti v televizijskem svetu, je imel za svojo prihodnost popolnoma drugačne načrte. Bil je študent ekonomije, predvsem pa športnik, natančneje atlet.

»Bil sem četrti na mladinskem evropskem prvenstvu in bil sem res dober,« pravi Peter. »Načrtoval sem, da bom profesionalni športnik. Ko bi športno kariero sklenil, bi šport kombiniral z ekonomijo. Potem pa je prišla poškodba, ki je končala moje športno življenje. Zlomil sem si peto ledveno vretence in zdravnik mi je rekel, da sem lahko srečen, da sploh lahko hodim. Pozneje sem si poškodoval še koleno. To je bil zame skoraj takšen šok, kot ga doživijo športniki, ko končajo kariero. Nenadoma ne veš več, kaj bi počel naprej … To se je zgodilo na začetku študija, ko sem vmes nekaj časa delal kot turistični vodnik, potem pa sem odkril televizijo.«

Na televizijo je, kot rad reče, prišel naravnost z ulice. Imel je namreč prijatelja, ki je delal na TV Slovenija in ga je prosil, ali bi mu lahko uredil kakšno delo, morda bi vlekel kable ali pa nosil kavo. Ta pa mu je uredil avdicijo za oddajo Videospotnice. »Oddaje nisem niti poznal, ker takrat v Ljubljani nisem imel televizorja,« se spominja. Potem so ga poklicali, naučil se je nekaj besedila in po avdiciji so mu rekli, da mu sporočijo, kako se bodo odločili. »Mesec in pol ni bilo nič, mislil sem si: nič ne bo, izbrali so koga drugega.« In ko se je ravno vračal s smučanja, je prejel klic, da v torek snema oddajo. »To je bil moj televizijski začetek, kar vrgli so me v vodo in sem splaval,« se spominja danes, ko se že intenzivno pripravlja na vodenje nove sezone oddaje Zvezde plešejo.

prejšnji članek
Se je vrnil k starim navadam?
Svet slavnih
Se je vrnil k starim navadam?
naslednji članek
Tako optimističen je Isaac Palma
Svet slavnih
Tako optimističen je Isaac Palma