stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Je čas za slovensko 85. zmago?

23. 1. 2020; 09.00
Avtor: K.M.
zan kranjec

Žan Kranjec foto: Reuters

Ta vikend bo zagotovo popolnoma smučarsko obarvan, saj je pred tekmovalci kar šest tekem, po tri v ženski in tri v moški kategoriji, v katerih bodo zagotovo uživali tudi oboževalci belega cirkusa.

V soboto, 25. januarja, mineva točno štirideset let od prve slovenske zmage v alpskem smučanju. To je leta 1980 v Wengenu dosegel Bojan Križaj. Bo Sloveniji ta vikend prinesel že 85.?


Moški se selijo na eno izmed klasik, v avstrijski Kitzbühel, ki vsako leto privabi številne oboževalce, ki si želijo tekmovanja ogledati v živo, kar pa s sabo pripelje tudi številne zabave v zakulisju dogajanja. Tekmovanja na tem smučišču potekajo že vse od leta 1931, legendarna smukaška proga Streif pa velja za eno najtežjih v svetovnem pokalu. Tako kot je že tradicionalno, bodo moški tudi letos preizkusili na treh tekmah. Že v petek v superveleslalomu, v soboto v smuku in v nedeljo v slalomu. Ravno v tej disciplini si zaradi dobrih predstav Štefana Hadalina in vse boljših veleslalomskih predstav Žana Kranjca, ki je sicer navdušil z veleslalomsko zmago na še eni klasiki v Adelbodenu, Slovenci obetamo največ.

Končno čas za vrnitev na vrh!
Sicer pa bodo ta vikend vse oči slovenskih oboževalcev alpskega smučanja uprte v bolgarsko smučišče Bansko, kjer je tradicija tekmovalnega smučanja nekoliko krajša, saj so tam prvo tekmo organizirali šele leta 2009. V ospredje se tudi v ženski kategoriji vračajo hitre discipline, po izboljšanih predstavah Ilke Štuhec, ki se je v začetku sezone po vrnitvi po poškodbi še nekoliko lovila, pa ljubitelji smučanja že komaj čakajo, kaj jim je pripravila po premoru, ki je bil namenjen bolj tehničnim disciplinam. Tudi v Bolgariji se tekmovalni del začne že v petek, ko bo navrsti nadomestni smuk iz Val d'Isera, v soboto bo na vrsti še en smuk, tekmovanje pa se v nedeljo zaključi s superveleslalom.

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za petek?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za petek?
naslednji članek
Domen Kumer v zrak vrgel 25 tisoč evrov
Svet slavnih
Domen Kumer v zrak vrgel 25 tisoč evrov