Svet slavnih
 

Filip Flisar z novo poslovno potjo

26. 3. 2023; 17.21
Avtor: STA
1_filip flisar

Filip RFLisar foto: POP TV

Nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar se po zaključeni karieri loteva tudi poslovnih izzivov.

Tako je ustanovil družbo Pohorska šunka, ki bo tržila mesnino pod istoimensko blagovno znamko. Flisar je namreč svoje športne noge med kariero ljubkovalno imenoval "pohorske šunke". Promocijska predstavitev novega mesnega izdelka bo danes v vinoteki Deliz na mariborski tržnici, v ponedeljek pa bo nato stekla še prodaja. Poleg omenjene mariborske vinoteke bo Flisarjeva šunka za zdaj na voljo v Račah, Kopru in Ajdovščini, v kratkem naj bi jo ponudili tudi v Ljubljani, prodajno mrežo pa bodo v Flisarjevem podjetju postopoma dopolnjevali. Na voljo bo tudi na spletu, na strani Gajbica.si.

Ime blagovne znamke je Flisar izbral na podlagi svoje izjave v avstrijskem Kreischbergu leta 2015, ko je postal svetovni prvak v smučarskem krosu. Po prihodu v cilj ga je novinarka vprašala, kako mu je uspelo v zadnjih metrih proge prehiteti sotekmovalce in s tretjega mesta skočiti na prvo, pa ji je odgovoril: "Pohorske šunke so zašpanale na kuclih in to je to, ne." Šunka, težka 1,25 kilograma ali 2,5 kilograma, je začinjena s tipičnimi pohorskimi začimbami in prekajena z bukovimi drvmi. Vse meso je po zagotovilih Flisarja slovenskega porekla, na spletni strani Pohorske šunke pa zagotavljajo, da je dobrobit živali absolutna prioriteta pri dobavah mesa.

prejšnji članek
Harry Potter bo prvič postal očka
Svet slavnih
Harry Potter bo prvič postal očka
naslednji članek
Protibolečinske vaje za raztezanje in krepitev hrbteničnih mišic
Zdravje
Protibolečinske vaje za raztezanje in krepitev hrbteničnih mišic

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.