pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Dončić: konec je

8. 4. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Luka Dončić postavil prav poseben rekord

Luka Dončić je s soigralcem prišel do velikega uspeha foto: Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je moral soočiti s potjo usode.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić s svojimi Dallas Mavericks ne bo igral v končnici severnoameriški lige NBA. Njegovo moštvo je namreč na domačem parketu ponoči izgubilo proti Chicago Bulls s 112:115, 24-letni Ljubljančan pa je po odločitvi vodstva franšize igral le v prvi četrtini večera "I Feel Slovenia". Dončić, ki je malce "prekršil pravilo organizacije" in odigral še 35 sekund druge četrtine, je na koncu dosegel 13 točk, pet skokov in tri podaje. Navijači v dvorani pa po pisanju Nba.com sploh niso vedeli za odločitev Mavericks, zato ob odhodu z igrišča Slovencu niso namenili pričakovanih stoječih ovacij za doseženo v tej sezoni.

Zaradi posebnega večera za slovenske navijače so Dončiću dovolili igrati zadnjih 12 minut v sezoni, medtem ko so Kyrie Irving in še štirje redni člani rotacije že prej končali sezono. Dallas je kljub številnim odsotnostim vodil po polčasu (67:54), Chicago pa je nato v drugem pripravil preobrat in slavil 39. zmago v sezoni. Mavericks bodo redni del končali na 11. mestu, na play-in turnirju pa bo na zahodu zaigralo še moštvo Oklahoma City Thunder.

Slovenski as je sezono končal s povprečjem 32,4 točke na tekmo in bil drugi strelec lige za Joelom Embiidom iz Philadelphie (33,1). V statistiko je Ljubljančan vpisal še 8,6 skoka, 8,0 podaje, 1,4 ukradene ter 3,6 izgubljene žoge na tekmo. Iz igre je metal 49,7-odstotno, s črte prostih metov pa 74,2-odstotno.

prejšnji članek
Dejan Vunjak se počasi bliža številki 30
Svet slavnih
Dejan Vunjak se počasi bliža številki 30
naslednji članek
Voditelj kviza Vem! komaj čaka, da jo lahko zapelje
Svet slavnih
Voditelj kviza Vem! komaj čaka, da jo lahko zapelje