Če imate težave s ščitnico, hrena ne uživajte. foto: Profimedia
Hren je večletna rastlina z zelenimi listi, belo korenino in hudega okusa. Izhaja iz Mediterana in zahodne Azije. V prehrani se najpogosteje uporablja korenina hrena, izjemno pa so okusni tudi mladi listi rastline, ki so rahlo pikantnega okusa. Z aradi sestavin, ki vključujejo vitamin C, kalij, vitamine B1, B2 in B6, železo, kalcij, magnezij in fosfor, je hren razen za gurmanske užitke izjemen tudi kot zdravilo. Njegovo zdravilnost so poznali že stari Grki še 1500 let pred našim štetjem, uporabljali pa so ga za blaženje bolečin na hrbtu.
Trdo kuhano jajce in hren naribajte, prelijte z malo juhe in dodajte majonezo. Namesto majoneze lahko dodate kislo smetano.
50 g naribanega hrena, 2 narezana ohlajena krompirja, 5 dcl vode, zakisane s kisom, 15 g soli in 15 g sladkorja. Vse dobro premešajte in omako postrezite hladno.
Naribajte 2 večji jabolki, dodajte 50 g naribanega hrena, 5 dcl vode, zakisane s kisom, 15 g soli in žlico sladkorja. Vse dobro pomešajte in postrezite. Nekatere aktivne sestavine, ki so v korenini hrena, imajo protivnetni učinek in je zato zdravljenje sinusov s korenino hrena zelo učinkovito. To ne bo odpravilo le bolečine, temveč tudi vzrok, ker bo hren učinkovito deloval na žarišče vnetja. Naribajte korenino hrena in prelijte z 2 dl vode, vse skupaj pogrejte na štedilniku, nato posodo odstranite s štedilnika, pokrijte glavo z brisačo in vidihavajte hlape. Najboljše rezultate boste dosegli, če to počnete vsak večer pred spanjem. Po petih dneh boste občutili olajšanje v sinusih, začel se bo proces čiščenja vseh kanalov, ki bo odstranil neprijetnosti in bolečino.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.