Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rokometaš Vid Kavtičnik doživel posebno čast

3. 7. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Vid Kavtičnik

Vid Kavtičnik je prvi slovenski rokometaš, ki ga je doletela ta čast. foto: Aleš Fevžer

Nekdanji slovenski rokometaš je eden od 60 posameznikov, ki jim je evropska rokometna zveza namenila takšno čast.

Evropska rokometna zveza letos praznuje 30. obletnico delovanja, EHF pa je ob tem počastila legende igre in jih uvedla v prvo Dvorano slavnih evropskega rokometa. V dvorano bo sprejetih 60 legendarnih igralcev - po dva za vsako tekmovalno sezono, ki jo organizira Evropska rokometna zveza - odlikovanih za svoje izjemne predstave na igrišču in zunaj njega ter za splošni prispevek k evropskemu rokometu v zadnjih 30 letih.

Predsednik EHF, Michael Wiederer, je ob tem dejal: "Veseli nas, da lahko ob 30. obletnici evropskega rokometa počastimo legende naše igre. Z uvedbo nagrad za odličnost EHF in Dvorane slavnih smo v ospredje postavili najboljše igralce sezone ter se poklonili tistim, ki so pustili pečat v rokometnem športu. Njihovi športni dosežki govorijo o njihovi veličini in ponosni smo, da lahko podelimo priznanje igralcem, ki so oblikovali našo igro."

Med rokometaši, ki jih je doletela ta čast, pa je na položaju desnega krila tudi nekdanji slovenski rokometaš in kapetan reprezentance Vid Kavtičnik, ki je ob tem zapisal: "Kako neverjeten trenutek. Počaščen sem, da ste me sprejeli v družino 'dvorane slavnih'. To, da sem obdan s temi neverjetnimi igralci in rokometnimi legendami, je nadrealistična izkušnja. Nikoli si nisem misli, da bo postala realnost, niti v svojih sanjah," ob tem se je zahvalil vsem soigralcem, ki jih je spoznal v času kariere in klubom, ki so mu dali priložnost. Predvsem pa svoji družini in otrokoma, ki so mu vedno dajali potrebno podporo. 



prejšnji članek
Investicijska dela in nadomestni prevozi Ljubljana-Litija/Trbovlje
Življenjski slog
Investicijska dela in nadomestni prevozi Ljubljana-Litija/Trbovlje
naslednji članek
Slavljenka Ana Praznik posneta na strehi celjske šole
Svet slavnih
Slavljenka Ana Praznik posneta na strehi celjske šole