nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Investicijska dela in nadomestni prevozi Ljubljana-Litija/Trbovlje

3. 7. 2023; 12.28
Avtor: Oglasno sporočilo
i-PTzqbTB

Na javni železniški infrastrukturi potekajo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja lastnik javne železniške infrastrukture (JŽI) za še boljši železniški promet. Poleg številnih drugih del se bo izvajal tudi investicijski projekt »Umestitev izven nivojskega dostopa na postaji Laze«. Zaradi del na progi je bil napovedan nadomestni cestni prevoz na relaciji Ljubljana–Litija/Trbovlje in obratno za določene vlake, od 30. junija do 4. julija. Namesto katerih vlakov so organizirani nadomestni avtobusni prevozi in po kakšnem voznem redu, si lahko ogledate na povezavah:

Potnikom so te informacije na voljo tudi na oglasnih tablah na železniških postajah ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Potnike prijazno pozivamo, da si aktualne informacije o voznih redih ogledajo na zgoraj navedenih povezavah in pred potovanjem preverijo aktualne čase voženj vlakov ali nadomestnega avtobusnega prevoza. V voznih redih nadometnega avtobusnega prevoza so dodatno poudarjeni nadomestni avtobusi, ki imajo v Litiji zvezo naprej (Zidani Most/Dobova/Maribor). Za posamezni vlak namreč vozijo tudi do 4-je nadomestni avtobusi, od katerih pa imata samo 1. in 2. zvezo naprej. Ta avtobusa iz Ljubljane odpeljeta po voznem redu nadomestnega avtobusa, kar je lahko prej kot je vozni red vlaka.  

Na slovenskem železniškem omrežju smo v obdobju povečanega obsega tako vzdrževalnih del kot tudi investicijskih del, ki jih izvaja lastnik s pospešenim izvajanjem vlaganj. To predstavlja izzive v propustnosti na posameznih odsekih prog, tudi zahteva nadomestne prevoze zaradi zapor in posledično zamude, a dolgoročno to prinaša možnost boljših storitev za potnika.

prejšnji članek
Tedenski horoskop: polna luna polna novosti nastopil ob 13.39
Horoskop
Tedenski horoskop: polna luna polna novosti nastopil ob 13.39
naslednji članek
Rokometaš Vid Kavtičnik doživel posebno čast
Svet slavnih
Rokometaš Vid Kavtičnik doživel posebno čast