nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Goran Dragić priznal, da sta za upokojitev "kriva" njegova otroka

4. 1. 2024; 03.13
Avtor: K.M.
Goran Dragić 1

Goran Dragić razkril razloge za upokojitev. foto: Martin Metelko

Goran Dragič se bo dvajsetih letih poslavlja. Na novinarski konferenci pa je iskreno priznal, da sta h odločitvi za upokojitev pretehtala njegova otroka. "šele zdaj vidim, koliko časa sem izgubil, veliko sem potoval, izpustil rojstne dneve ..."

V Mestni hiši v Ljubljani so danes gostili novinarsko konferenco slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki je pred dnevi uradno napovedal karierno upokojitev. Goran se bo od navijačev uradno poslovil 24. avgusta letos na tekmi v Ljubljani, kjer bo gostil tudi številne svetovne zvezdnike, kot so Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić, Jimmy ButlerBogdan Bogdanović, Luis Scola ... Vstopnice bodo na voljo od februarja dalje, dobiček pa bo šel v dobrodelne namene. Program Botrstvo v športu pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje bo prejel 80 % sredstev, 20 % sredstev pa bo šlo v sklad fundacije Gorana Dragića. Dan pred tekmo bo organizirana tudi dobrodelna večerja. 

"Želel sem, da se ta tekma odvija v Ljubljani, kjer sem igral in kjer sem odraščal. In da vse te zveznike, s katerimi sem igralk ali igral nasproti njih, pripeljem v Slovenijo. Prišel bo naš domači igralec Luka Dončić," je razkril Goran in dodal, da bo med gostujočimi igralci tudi nekaj že upokojenih. Goran je dodal, da je najbolj pomembno, da gre za dobrodelnost in da vrne okolju, kjer je postal košarkar.

Goran Dragić se tudi uradno poslavlja. foto: Martin Metelko

Odločila otroka

"Imel sem ponudbe iz Evrope, iz vseh glavnih evropskih ekip, Milano, Madrid, Barcelona ... ampak na koncu si osebo nikoli nisem želel nazaj v Evropa. Moja otroka sta v Ameriki, ne bi si želel, da bi bil še eno leto brez njiju, da ju ne bi videl. Edina možnost je bil klub Miami Heat, z njimi sem bil v pogovorih, na koncu se to ni izšlo. V tem času sem bil doma, vsak dan sem treniral, kar me je pa prevagalo v to, da se upokojim, pa sta moja otroka. Vsak dan sem ju peljal v šolo, na treninge, ju pobral, šele zdaj vidim, koliko časa sem izgubil, veliko sem potoval, izpustil rojstne dneve ... To je tisto, kar je glavni razlog, da sem se upokojil," je bil iskren Goran in dodal: "Na koncu pa tudi zdravje, moje levo koleno ni v najboljšem stanju."

Goran je še dodal, da ima v Miamiju prvi sestanek, a da si osebno želi leto dni imeti samo čas zase in za družino. "To je tisto, kar si najbolj želim. Zagotovo pa si želim ostati v košarki. Kot trener se ne vidim, mislim, da si to preveč časa odsoten od doma."

Celotno novinarsko konferenco si lahko ogledate TUKAJ >>KLIKNITE<<

prejšnji članek
Kaj delate narobe, da ste v odnosih vedno razočarani?
Zdravje
Kaj delate narobe, da ste v odnosih vedno razočarani?
naslednji članek
Ste odvisni od odnosov?
Odnosi
Ste odvisni od odnosov?