Svet slavnih
 

Andreja Leški zlata na olimpijskih igrah

30. 7. 2024; 18.20
Avtor: K.M.
Andreja Leški, Olimpijske igre, Pariz

Andreja Leški, Olimpijske igre, Pariz foto: Profimedia

Slovenija ima prvo zlato olimpijsko medaljo na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. V judu odlična Andreja Leški.

Andreja Leški je prva slovenska dobitnica medalje na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. Velik uspeh ji je uspel že v današnjem polfinalu, ko je sploh prvič v karieri po petih porazih premagala domačinko in favoritinjo, Francozinjo Clarisse Agbegnenou. Tekmica Slovenke v finalu je bila Mehičanka Prisca Awiti Alcaraz.

"Upam, da bom šla lahko v to tekmo kot v vsako drugo. Seveda doživljam pritiske, sem pod stresom, a s tem sem se vedno dobro soočala. Izidi v zadnjih dveh letih so dokaz, da se znam na tekme pripraviti dobro. Sledim programu trenerja, da bom res v najboljši formi prav na igrah," je sicer pred igrami povedala današnja slovenska junakinja. 

Pot do finala v dvorani Champ du Mars je bila za Koprčanko vse drugo kot lahka. V uvodu 20-letna Gruzijka Eter Askilašvili po pričakovanju sicer ni imela nikakršnih možnosti proti Slovenki. Uvodne napade je še nekako ubranila, po minuti pa je bil dvoboj zaključen. Alžirka Amina Belkadi pa je potrdila naziv afriške prvakinje in šele po pravi drami se je Leški prebila v četrtfinale. Slovenska šampionka je po debeli minuti tekmico vrgla na bok, a premalo za točko. Na polovici dvoboja pa je sledil šok, pri padcu Leški ni pomagal niti pravi akrobatski vložek, da bi se s kolesom rešila, in tekmica je z atraktivno akcijo prišla do prednosti. Tekmovalka Bežigrada pa se ni predala in v zadnji minuti odločila dvoboj v parterju. V četrtfinalu je varovanko Luke Kuralta čakala druga nosilka Catherine Beauchemin-Pinard, s katero je nazadnje sicer izgubila. Tekmica je začela z izrazito hitrim in agresivnim slogom, a jo je Slovenka hitro umirila in ji vsilila svoj slog borbe.

prejšnji članek
Nataša Naneva s fantom kupila kemper
Svet slavnih
Nataša Naneva s fantom kupila kemper
naslednji članek
Ameriški komik in voditelj Jimmy Kimmel tega ne želi več početi
Svet slavnih
Ameriški komik in voditelj Jimmy Kimmel tega ne želi več početi
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.