Svet slavnih
 

Uroš Zorman ponosni oče treh otrok

8. 8. 2024; 10.42
Avtor: K.M.
Uroš Zorman

Nekdanji rokometaš Uroš Zorman foto: Mediaspeed

Selektor slovenske rokometne reprezentance, ki se je včeraj uvrstila v polfinale olimpijskih iger, se je z ženo razveselil rojstva treh otrok.

Nekdanji rokometaš Uroš Zorman, eden izmed najboljših slovenskih rokometašev vseh časov, že vrsto let uživa v srečnem družinskem življenju z ženo Katjo in njunimi tremi otroki. Najstarejši sin Maks je letos že postal polnoletni državljan, srednji Jakob šteje 14, najmlajša Ula pa je v začetku leta dopolnila sedem let. Poleg tega, da je Zorman izjemno predan mož in oče, je tudi legenda slovenskega rokometa. Februarja leta 2022 je na mestu selektorja slovenske moške reprezentance nadomestil predčasno odstavljenega Ljubomira Vranješa.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo polfinalni dvoboj proti danski odigrala jutri, 9. avgusta, ob 21.30.

Njegova športna pot je osupljiva. Svojo kariero je začel pri RK Slovan, nato pa se je uveljavil v klubih Mobitel Prule67 in Ademar León, kjer je pokazal izjemne vodstvene sposobnosti in tehnično znanje. Eden od vrhuncev njegove klubske kariere je bil čas, ki ga je preživel pri Celju Pivovarni Laško, kjer je pomagal ekipi do zgodovinskega naslova prvaka Lige prvakov leta 2004. Po uspehu v Celju je Zorman nadaljeval kariero pri španskem velikanu BM Ciudad Real, s katerim je osvojil še več mednarodnih lovorik, vključno z dvema naslovoma evropskega prvaka. Njegova zmagovalna miselnost in neomajna predanost športu sta ga naredila za enega izmed najboljših srednjih zunanjih igralcev v rokometu.

Zorman pa ni bil uspešen le na klubski ravni. Njegova vloga v slovenski reprezentanci je neprecenljiva. Na Evropskem prvenstvu leta 2004 v Ljubljani je bil eden ključnih igralcev, ki so Sloveniji prinesli srebrno medaljo, kar zaenkrat ostaja eden največjih uspehov v zgodovini slovenskega rokometa, če za uspeh štejemo osvojitev leska kolajne. S svojimi izkušnjami in vodstvom na igrišču je prispeval k uspehu ekipe in navdihnil prihodnje generacije slovenskih rokometašev.

prejšnji članek
Slovenski odbojkar pokleknil pred srčno izbranko
Svet slavnih
Slovenski odbojkar pokleknil pred srčno izbranko
naslednji članek
Srhljiv video o Ani Praznik delo umetne inteligence
Svet slavnih
Srhljiv video o Ani Praznik delo umetne inteligence
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.