Svet slavnih
 

Srhljiv video o Ani Praznik delo umetne inteligence

8. 8. 2024; 10.00
Avtor: V.M.
ana praznik (3)

Ana Praznik foto: Marko Delbello Ocepek

Pevka in voditeljica Ana Praznik je kot kaže v velik navdih investicijskim prevarantom. Tokrat je postala žrtev umetne inteligence, o njej kroži kar malce srhljiv video, ki naj bi predstavljal posnetek televizijskih novic.

Investicijskim prevaram na družbenih omrežjih ni videti konca. Da goljufi za pridobivanje žrtev zlorabljajo znane obraze, ste zagotovo že slišali, a zdi se, da so se nepridipravi še posebej udarno spravili na voditeljico in pevko Ano Praznik. Po številnih lažnih novicah se je včeraj na spletu pojavil celo posnetek televizijskega prispevka, ki naj bi ga predvajali na RTV Slovenija, natančneje v okviru oddaje Prvi dnevnik.

Izjemno slabo zasnovan posnetek je sestavljen iz napovedi voditeljice, ki v polomljeni hrvaščini pripoveduje o škandalu Ane Praznik, dodan je fizičen obračun s policijo, na koncu pa še Anina izjava.

»Sinoči je policija po velikem škandalu pridržala Ano Praznik. Uspelo nam je pridobiti posnetek samega pridržanja in intervju, ki si ga lahko ogledate na zaslonu. Na posnetku lahko vidimo, da jo je policija pridržala tik pred studiem, kjer je potekal škandalozni intervju. Policija pa se je odzvala takoj. Skušala je le pomagati ljudem, pa so mislili, da je kriva,« se glasijo voditeljičini stavki, posnetek pa zatem prikaže še Anino izjavo: »Nisem pričakovala, da bodo z menoj tako ravnali. To je grozno, kako so mi lahko to storili?«

Vse skupaj je seveda plod umetne inteligence, a čeprav nič od predvajanega ni resnično, vseeno za seboj pušča grenak priokus. Da gre za lep primer zlorabe umetne inteligence, se strinja tudi Praznikova, ki sicer ni proti uporabi tovrstne digitalne tehnologije, a le v primerih, ko nam služi kot pripomoček za olajšanje dela in življenja. »Za takšno vrsto uporabo umetne inteligence sem absolutno proti in želim si, da bi ustvarili nekakšne regulacije,« je v zgodbi na družbenem omrežju dejala Ana in izrazila upanje po razvoju mehanizmov, ki bi takšne zlorabe preprečili.

Kaj želijo nepridipravi doseči?

prejšnji članek
Uroš Zorman ponosni oče treh otrok
Svet slavnih
Uroš Zorman ponosni oče treh otrok
naslednji članek
Ljubezen na vasi:  Samanta brezsramno zavedla Ivana
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Samanta brezsramno zavedla Ivana
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.