Svet slavnih
 

Toni Vodišek najprej razočaran, a se zdaj zaveda uspeha

9. 8. 2024; 19.55
Avtor: K.M.
Toni Vodišek, olimpijske igre

Toni Vodišek je Sloveniji prijadral drugo kolajno na letošnjih igrah. foto: Profimedia

24-letni Koprčan se zaveda, da je bilo zlato blizu, a se zaveda, da je pomagal spisati zgodovino.

"Dokler nisem stopil na zmagovalni oder, nisem imel dobrega občutka, saj sem se zavedal, da bi lahko tudi zmagal. Poem pa, ko sem dobil medaljo, sem se zavedel, da smo pisali zgodovino v novi olimpijski disciplini. Vsega je sedaj konec, po velikem trudu in ogrevanju, posebej v zadnjih letih, sem vendarle nekaj pomembnega dosegel," je po drugem mestu v kategoriji formula kite dejal Vodišek. Pred tem je bil med drugim svetovni prvak v Cagliariju leta 2022 ter naslednje leto podprvak, naslov na prvenstvu stare celine je osvojil v Nafaktosu leta 2022 in bil tri leta prej v Cagliariju evropski podprvak. Na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu 2018 je osvojil srebrno medaljo. S temi dosežki je bil eden od favoritov za slovensko olimpijsko medaljo na igrah v francoski prestolnici.

"Molil sem v zaključku, da bi Bontusa kdo prehitel v tej regati, da bi imeli še kakšno dirko. Ni se izšlo, osvojil sem drugo mesto. Nato sem se usedel k trenerju na barki, smo si čestitali, vseeno smo nekaj velikega dosegli. Potem pa sem skušal narediti še kakšen visok skok po tekmi, a je veter povsem 'padel' in tega nisem mogel. Sem pa zmagal v tem, da sem edini med četverico prišel na obalo s suhim padalom," je hudomušno zaključek tekme strnil Vodišek.

Ob tem poudarja, da je bil olimpijski zmagovalec Valentin Bontus danes odličen. "Bontus je danes opravil izjemne regate in si ni nihče zaslužil zlate medalje bolj kot on. A prišel bom nazaj še močnejši kot doslej. Vse to smo začeli pred šestimi leti, ko me je oče dal na padalo. To je tudi šola, s katero smo lahko zadovoljni ali pa tudi ne. Sedaj gremo naprej, do olimpijskih iger v Los Angeles," je pojasnil Vodišek.

prejšnji članek
Posledice prepogostega seksa
Odnosi
Posledice prepogostega seksa
naslednji članek
Kaj se dogaja z režiserjem Mitjo Okornom?
Kultura
Kaj se dogaja z režiserjem Mitjo Okornom?
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.