Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prosim, razstrupite me!

3. 2. 2016; 11.29
Avtor: Mateja Bevk
Prosim, razstrupite me!
Če uživate veliko industrijsko predelane hrane, kadite, pretirano pijete alkohol in na veliko grešite pri sladkarijah, imate telo zelo verjetno obremenjeno s toksini in odvečnimi maščobami.

Jetra vam delajo s polno paro, vendar ker so tudi sama zamaščena ne morejo sproti čistiti vseh navlak. In tu se začno težave. Kronične bolezni vas čakajo pred vrati in če ne boste ukrepali, vas kaj hitro lahko zgrabijo v past. Zato zavihajte rokave in si pomagajte – zdrav življenjski slog skupaj z naravnimi pripravki za razstrupljanje jeter naredita čudeže!    

Kronične bolezni prežijo na vsakem koraku

»Najpogostejše kronične bolezni sodobnega časa so bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, debelost, astma in kronična pljučna bolezen, rakave bolezni, duševne bolezni in bolezni kostno-mišičnega sistema, « našteva Blagica Džaić, dr. med., spec. šol. med. iz ZD Logatec in dodaja, da k vsem tem boleznim najbolj pripomore toksičen sodobni življenjski slog, ki ga zaznamujejo obilna in nekakovostna hrana, nezadostna telesna aktivnost in posledično debelost.

Vse to se odraža tudi na naših notranjih organih, zlasti na jetrih, okoli katerih se začno kopičiti maščobe. “Jetra so človeški kemijski laboratorij in se srečujejo s skoraj vsemi strupi, ki jih zaužijemo.”

Skrb za ključni prebavni organ

Mastna jetra so neučinkovita pri odstranjevanju škodljivih snovi iz telesa in zato eden glavnih krivcev za kronične bolezni (bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, debelost, astma in kronična pljučna bolezen, rakave bolezni, duševne bolezni in bolezni kostno-mišičnega sistema). Nasprotno pa dobro delujoča jetra pomenijo ključ do zdravja in dobrega počutja.

Spremenite prehranjevalne in druge navade

Z zdravo prehrano v zmernih količinah lahko v veliki meri omejite preobremenjenost jeter ter hkrati v telo vnesete vsa hranila, ki jih potrebujete. Držite se naslednjega jedilnika:

Zelenjava in sadje naj bosta del vsakega obroka, saj sta bogat vir vlaknin, vitaminov in mineralov ter antioksidantov. Izbirajte polnozrnate ogljikove hidrate – piro, kamut, proso, ajdo, rjavi riž, kvinojo ali amarant, ki ne vsebujejo glutena ali pa ga vsebujejo manj. Primerni vir beljakovin so stročnice, kalčki in ribe, v zmernih količinah pa jajca, piščančje, puranje in zajčje meso ter manjše količine rdečega mesa brez vidne maščobe. Uporabljajte hladno stiskano olivno, konopljino ali laneno olje, dober vir maščob pa sta tudi avokado in kokosovo olje. Zmerno uživajte oreške in semena.

Med razstrupljanjem pa ne uživajte konzervirane in pakirane hrane, izdelkov iz bele moke, sladkorja, sladic, ocvirkov, klobas, arom, konzervansov in transmaščob. Prav tako omejite pitje alkoholnih pijač, kar nikakor ne sme biti vsakodnevna navada.   

prejšnji članek
Rešite težave s suho kožo
Moda&Lepota
Rešite težave s suho kožo
naslednji članek
Kozmični test: kaj vam ta hip sporoča vesolje?
Zdravje
Kozmični test: kaj vam ta hip sporoča vesolje?
#nasazenazenska
nasazenazenska