benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To sadje in zelenjavo vam toplo priporočamo

3. 10. 2016; 07.44
Avtor: A.P.
ananas

foto: Vir: Pixabay

Veliko je sadja in zelenjave, ki je rumene barve, je zelo okusna in tudi cena ni tako pretirana.

Pravijo, da bi morali jesti mavrico – različne barve sadja in zelenjave za maksimalno zdravje, saj lahko hrana, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov prepreči od nastanka prehlada do nastanka raka. Če ponavadi rumene hrane ne kupujete, je sedaj čas, da to pričnete.

Banane so odlično sadje za zajtrk in tudi ene izmed najbolj zdrave vrste hrane, ki jo lahko jeste. So zelo sladke in tako lahko potešijo vaše želje po sladici, brez da bi vsebovale veliko maščob ali sladkorja. Uravnava vrednost krvnega pritiska, vsebuje pa tudi magnezij, kalij, vitamin A in C.

Mango
je poleti zelo poceni sadje, še vedno pa si ga lahko privoščimo pozimi in tako podoživimo poletje, saj nas njegov okus popelje nazaj v vročino in sonce. So dobrega okusa in vsebujejo veliko zdravih stvari kot npr. kalcij, kalij, vitamin C, B vitamine, vitamin A ter K.

Rumena paprika je zelenjava, ki vsebuje ogromna vitamina C. Vsebuje kalij, magnezij in vitamin A. Lahko jo uporabite v solatah, hamburgerjih ali v juhah. Ni važno, kako jih jeste, v vsakem primeru je zelo zdrava.


Buča, ki je podobna obliki želoda, je na voljo ravno v jesenskem času. So božanskega okusa, enostavne za pripravo, vsebujejo veliko vitaminov in mineralov potrebnih za dobro počutje. Vsebuje veliko kalija, vitamina C in A ter antioksidantov.

Ananas je tudi eden izmed tropskih sadežev, ki ga lahko jeste v sadnih solatah, sokovih ali tortah. Ni tako zelo drag kot izgleda in je tudi enostaven za pripravo. Vsebuje veliko kalcija, magnezija, kalija, cinka, vitamina C, niacina ter vitamina A in K.

Hranljivost pa taka... foto: Arhiv Svet

Star fruit ali zvezdasto sadje je sadje, ki ga ne vidimo pogosto, vendar je zelo zdravo. Je prijetnega okusa, lahko ga uporabimo za odločno prezentacijo pred gosti. Je vir vitamina C in kalcija, ki je zelo pomemben za močne kosti.

Rumen paradižnik je prav tako okusen in vsebuje enako količino hranilnih snovi kot rdeč paradižnik. Vsebuje kalcij, kalij, magnezij in veliko vitamina C. Lahko ga uporabite v sendvičih ali tacosih.

prejšnji članek
Najprej odvrgla nedrček, zdaj še spodnjice
Svet slavnih
Najprej odvrgla nedrček, zdaj še spodnjice
naslednji članek
Znana igralka svoje oboževalce šokirala s tem
Svet slavnih
Znana igralka svoje oboževalce šokirala s tem