oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kruh je lahko tudi zdrav

31. 5. 2016; 12.30
Avtor: K.S./Bodi zdrava
ThinkstockPhotos-177787892
Do kruha imamo v Sloveniji prav poseben odnos in ob besedi kruh pomislimo na same lepe stvari, kot so domačnost, toplina, varnost.

Kruh že več kot šestdeset let pečejo z ljubeznijo in po postopkih, ki so jih nekoč uporabljale naše mame. Zavezani so slovenski dediščini, ki jo vseskozi nadgrajujejo z inovativnostjo pri snovanju novih izdelkov. Znanju, ki se prenaša iz roda v rod, gre zahvala, da že več kot polovico vseh vrst kruha izdelujejo brez umetnih dodatkov, zato pa z dodatkom naravnega kislega testa. Preverili smo nekaj zadnjih novosti.

Polnozrnati kruh z lanom

Nov dišeč in do zdravja prijazen izdelek, polnozrnati kruh z lanom, se ponaša s prehransko trditvijo VISOKA VREDNOST PREHRANSKE VLAKNINE. Narejen je iz pšenične polnozrnate oziroma tako imenovane graham moke, ki ji je dodano več kot 7 % lanenih semen. Pripravljen je brez dodanih aditivov in s kislim testom, zato je polnega okusa, sočen in ostane dolgo svež. Bakreno zapečena skorjica je posuta z rženo moko. Sredica je gosta, temno rjave barve in z vidnimi lanenimi semeni. Poda se k vsem vrstam jedi. 

Pirin kruh najbolj inovativen kruh

Pirin kruh Pekarne Grosuplje iz stoodstotne pirine moke je po izboru Inštituta za nutricionistiko najbolj inovativen izdelek v skupini nepakiranih pekovskih izdelkov. Inovativnost domačih proizvajalcev živil so na Inštitutu za nutricionistiko preverili v okviru Razpisa za najbolj inovativna nova živila, proizvedena v Sloveniji. Gre za nov, povsem nekomercialen projekt inštituta, katerega glavni namen je spodbujati ustvarjalnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, večjo prijaznost do potrošnika in večjo konkurenčnost. V vsaki kategoriji je priznanje prejel samo en izdelek. V kategoriji nepakiranih pekovskih izdelkov je bil kot najbolj inovativen izdelek ocenjen pirin kruh Pekarne Grosuplje.

Hudi kruhek brez kvasa

Poskusite zelo poseben izdelek, pripravljen brez kvasa. Hudi kruhek brez kvasa je novost na Mercatorjevih krušnih policah. Pripravljen je iz kar štirih vrst moke (poleg pšenične še ržena, ajdova in koruzna moka), obilice ovsenih kosmičev, sezama, sončničnih semen, lanu in drobljenih bučnih semen.

prejšnji članek
Nesramni trači so pevko povsem zagrenili!
Svet slavnih
Nesramni trači so pevko povsem zagrenili!
naslednji članek
Krimninalci in prodaja seksa so postali ideali družbe
Svet slavnih
Krimninalci in prodaja seksa so postali ideali družbe