Kruh že več kot šestdeset let pečejo z ljubeznijo in po postopkih, ki so jih nekoč uporabljale naše mame. Zavezani so slovenski dediščini, ki jo vseskozi nadgrajujejo z inovativnostjo pri snovanju novih izdelkov. Znanju, ki se prenaša iz roda v rod, gre zahvala, da že več kot polovico vseh vrst kruha izdelujejo brez umetnih dodatkov, zato pa z dodatkom naravnega kislega testa. Preverili smo nekaj zadnjih novosti.
Polnozrnati kruh z lanom
Nov dišeč in do zdravja prijazen izdelek, polnozrnati kruh z lanom, se ponaša s prehransko trditvijo VISOKA VREDNOST PREHRANSKE VLAKNINE. Narejen je iz pšenične polnozrnate oziroma tako imenovane graham moke, ki ji je dodano več kot 7 % lanenih semen. Pripravljen je brez dodanih aditivov in s kislim testom, zato je polnega okusa, sočen in ostane dolgo svež. Bakreno zapečena skorjica je posuta z rženo moko. Sredica je gosta, temno rjave barve in z vidnimi lanenimi semeni. Poda se k vsem vrstam jedi.
Pirin kruh najbolj inovativen kruh
Pirin kruh Pekarne Grosuplje iz stoodstotne pirine moke je po izboru Inštituta za nutricionistiko najbolj inovativen izdelek v skupini nepakiranih pekovskih izdelkov. Inovativnost domačih proizvajalcev živil so na Inštitutu za nutricionistiko preverili v okviru Razpisa za najbolj inovativna nova živila, proizvedena v Sloveniji. Gre za nov, povsem nekomercialen projekt inštituta, katerega glavni namen je spodbujati ustvarjalnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, večjo prijaznost do potrošnika in večjo konkurenčnost. V vsaki kategoriji je priznanje prejel samo en izdelek. V kategoriji nepakiranih pekovskih izdelkov je bil kot najbolj inovativen izdelek ocenjen pirin kruh Pekarne Grosuplje.
Hudi kruhek brez kvasa
Poskusite zelo poseben izdelek, pripravljen brez kvasa. Hudi kruhek brez kvasa je novost na Mercatorjevih krušnih policah. Pripravljen je iz kar štirih vrst moke (poleg pšenične še ržena, ajdova in koruzna moka), obilice ovsenih kosmičev, sezama, sončničnih semen, lanu in drobljenih bučnih semen.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.