foto: arhiv
1. Zmanjšujejo tveganje za nastanek raka. Bučke so polne vlaknin, odličen vir folne kisline, vitamina A in C in bučke so močan antioksidant, ki uničuje rakotvnorne snovi, ki vodijo v različne vrste malignih rakov.
2. Bučke lahko pomagajo k zdravljenju astme. Vsebujejo vitamin C, so močan antioksidant in imajo protivnetne lastnosti, kar vam lahko pomaga, če ste astmatik.
3. Znižujejo holesterol. Bučke lahko znižajo raven holesterola zaradi visoke vsebnosti vlaknin, mešanih z kislinami, ki jih proizvajajo v jetrih pri prebavi maščob.
4. Preprečujejo možgansko kap in zastoj srca. Skodelica bučk vsebuje približno 10% priporočenega dnevnega vnosa magnezija, ki pomaga k zmanjšanju tveganja za možgansko in srčno kap.
5. Visoka hranilna vrednost. Bučke vsebujejo lutein, ki je dober za vaše oči in vaše splošno zdravje. Poleg tega, da imajo vsoko vsebnost vode (95%), torej, preprečijo dehidracijo, jih lahko jeste tako surove, kot tudi pečene ali kuhane.
6. Znižujejo krvni tlak. Kalij in magnezij v bučkah pomagata k znižanju krvnega pritiska.
7. Vsebujejo beta karoten. Bučke so odličen vir beta karotena. Ta vitamin se nahaja v lupini bučk, zato jih pred zaužitjem nikar ne olupite.
8. So nizkokalorične. Zdravo uživanje bučk vsebuje približno 30 kalorij. Poskrbijo za vašo lakoto brez povečanja kalorij in poskrbijo, da zaužijete vsa vam potrebna hranila in vitamine.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.